Yıldırım Kent Konseyi’nden Bonzai Tepkisi

Yıldırım Kent Konseyi, son günlerde kullanımı artan ve ölümlere sebep olan ‘bonzai’ konusunu ele aldı.

Yıldırım Kent Konseyi’nden Bonzai Tepkisi

Yıldırım Kent Konseyi, bonzai hakkında İncirli Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, “En önemli sıkıntılarımızdan biri olan kuşkusuz uyuşturucu müptelası olmuş gençliğimizdir. Özellikle son zamanlarda kullanımı artan bonzainin gençlerimizde oluşturduğu tahribat göz ardı edilemez boyutlardadır. Bonzai beyin hücrelerinde önemli hasarlara sebep oluyor. Bizler sokaklarımızda hızla yayılan ve yaşlı-genç, kadın-erkek demeden birçok kişiyi pençesine alan ölümcül büyük salgına dikkat çekmek için buradayız. Bu salgın son 7 yıl içinde 10 kat artarak şehirlerimizde hızla yayıldı ve can almaya başladı.

Bizler, Yıldırım Kent Konseyi olarak başta bonzai olmak üzere bağımlılık yapan bütün maddelerin üretimini, kullanımını, dağıtımını ve özendirilmesinin engellenmesi için yapılacak caydırıcı yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini destekliyoruz” dedi.

Uyuşturucuya karşı verilecek mücadele işbirliğine her zaman açık olduklarını ifade eden Tilci, “Yıldırım Belediyemizle, emniyet müdürlüğümüzle, milli eğitim müdürlüğümüzle ve ilgili tüm birimlerle koordineli bir şekilde toplumsal çalışmaların içinde yer almaya, uyuşturucu ile mücadele etmeye hazırız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA