Trabzon Büyükşehir Belediyesinden Öğrencilere Yardım

Trabzon Büyükşehir Belediyesince okullar açılmadan hazırlanan ve içerisinde bir öğrencinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak malzeme olan okul paketleri ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başında okul ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencilerin imdadına yetiştiği belirtilerek, büyükşehir belediyesi tarafından okullar açılmadan hazırlanan ve içerisinde bir öğrencinin tüm ihtiyaçlarını bulunduran okul paketlerinin ilçe milli eğitim müdürlükleri vasıtasıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edildiği anlatıldı.
Okulların açılmasıyla sınıf öğretmenleri tarafından tespit edilen ihtiyaçlı öğrencilerin ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirildiği bildirilen açıklamada, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin büyükşehir belediyesinin hazırlayıp kendilerine teslim ettiği okul paketlerini yine sınıf öğretmenleri aracılığıyla bu öğrencilere teslim ettiği kaydedildi.
Açıklamada, bu çerçevede, Akçaabat'ta 336, Araklı'da, 280, Arsin'de 120, Beşikdüzü'nde 120, Çarşıbaşı'nda 100, Çaykara'da 80, Dernekpazarı'nda 30, Düzköy'de 80, Hayrat'ta 40, Köprübaşı'nda 70, Maçka'da 100, Of'ta 150, Sürmene'de 120, Şalpazarı'nda 50, Tonya'da 72, Vakfıkebir'de 140, Yomra'da 152 ve Ortahisar'da 70 öğrenciye yardımda bulunulduğu bildirildi.

Öğrencilere yapılan yardım paketlerinde okul çantası, kalemler, silgi, kalemtraş, kalem çantası, bant, kaplama kağıdı, çeşitli boyalar, defterler, cetvel, gönye gibi malzemeler bulunduğu belirtildi.
Kaynak: AA