Sakin Şehirliler Üst Geçit Kaldırılsın Dedi

Türkiye'nin "sakin şehir" unvanına sahip ilçelerinden Perşembe'de tartışma konusu olan üst geçit için konulan sandık ile yapılan oylamada "kaldırılsın" kararı çıktı.

Türkiye'nin dokuz "sakin" şehrinden biri olan Ordu'nun Perşembe ilçesine 9 ay önce Karayolları tarafından yapılan üst geçidin tartışılması üzerine Perşembe Belediyesi 15 Eylül'de ilçe meydanına sandık kurarak vatandaşların görüşüne başvurdu.
Üst geçidinin kaldırılması için Şehir Meydanına konulan sandık ile yapılan oylama sonucunda oy kullanan bin 364 vatandaştan bin 16 kişi kaldırılmasını, 348 kişi ise kaldırılmamasını istedi.
Konuyla ilgili olarak Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, yaptığı açıklamada, halkın kararına saygı duyduklarını belirterek, "Onların aldığı karara göre hareket edeceğiz. Bizden önceki dönemde Karayolları buraya üst geçit yapmıştı. Belediye başkanlığına seçildikten sonra halkımızdan bana üst geçidin kaldırılması yönünde yoğun talep geldi. Bu konu önemli, hayati bir konu olduğu için ben de konuyu halk oylamasına sundum. Dolayısıyla burada şeffaf bir yapı kurduk, isteyen üst geçit kaldırılsın, isteyenlerde kaldırmasın diye halkımızın hür iradesini kullandı. Bu üst geçidin kaldırılması belediye olarak bizim yetkimizde değil, ilçe konseyi olarak vatandaşlarımızın yetkisinde. Halkımız ne karar verirse biz o kararı Büyükşehir Belediyesi'ne iletmekle görevliyiz gerekeni onlar yapacaktır" dedi.

Bahtiyar, üst geçidin kaldırılması için kısa sürede girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA