Sağlık Kampüsü İnşaatı Yeniden Başlıyor

Yapımına 2011 yılında başlanan ve tamamlandığında Doğu Anadolu’nun en büyük ve modern hastanesi olma özelliğine sahip olan Erzurum Sağlık Kampüsü inşaatının yer teslimi ihaleyi kazanan Hektaş firmasına yapıldı.

Sağlık Kampüsü İnşaatı Yeniden Başlıyor

Erzurum Çat yolu üzerinde 2011 yılında yapımına başlanan ancak müteahhit firmalardan birinin yasaklı duruma düşmesiyle 2013 yılı Ocak ayında Danıştay’ın aldığı kararla durdurulan Erzurum Sağlık Kampüsü inşaatının, Sağlık Bakanlığı’nca yeniden yapılan ihale aşamasının tamamlanmasıyla, müteahhit firmaya yer teslimi 22 Eylül 2014 pazartesi günü yapıldı.

Yaklaşık olarak üç yılda bitirilmesi planlanan ve 319 Milyon liraya ihale dilen Sağlık Kampüsü İnşaatının ihaleyi kazanan HEKTAŞ firmasına yer teslimine, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü teknik elemanlarından İnşaat Mühendisi Murat Binici, Makine Mühendisi Veysel Yılmaz, Elektrik Mühendisi Yaşar Öztürk ile Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Yatırım Şube Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Selami Yarbaşı ve Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri katıldı.

Sağlık Bakanlığı’nca yapımına 2011 yılında başlanan ve depreme dayanıklı izoletörlerinin de kullanıldığı, ameliyathane ve yoğun bakım üniteleriyle birlikte toplam 1200 yatak kapasitesine sahip sağlık kampüsünde, 150 Yataklı Kadın Doğum, 150 Yataklı Çocuk Hastalıkları, 100 Yataklı Onkoloji, 150 Yataklı Göğüs Hastalıkları, 150 Yataklı Kalp ve Damar Cerrahi Hastaneleri hizmet verecek.

Ayrıca; hastane projesine Sağlık Müdürlüğü hizmet binası, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği hizmet binası, 2 adet 1300 kapasiteli otopark, kreş binası ile Erzurum için hizmet verebilecek üst seviyede konferans salonunun projeye eklendiği de açıklandı.

Erzurum’un sağlık alanında bölgenin lokomotifi olduğuna dikkat çeken Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, gerek yurt içi gerekse komşu ülkelere sağlık alanında önemli hizmetler verecek olan yeni sağlık kampüsünün yaklaşık 3 yılda yılda tamamlanmasının planlandığını bildirdiler.
Kaynak: İHA