-filistinli Yaralılar, Türkiye'de Hayata Yeniden Tutundu

İsrail uçaklarının Gazze'de gerçekleştirdiği bombalı saldırılarda evlerinin isabet alması nedeniyle ağır yaralanan ve geçirdiği beyin kanaması nedeniyle komaya giren 9 yaşındaki Filistinli kız çocuğu Şahad El-Beyyumi, Türkiye'de gördüğü tedavinin ardından hayata gözlerini yeniden açtı.

Türkiye'de tedavileri gerçekleştirilen Filistinli yaralıların ülkelerine nakilleri devam ediyor.
Tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edilen 7 Filistinli yaralı ve refakatçileri, sağlık ekipleri gözetimin ambulanslarla getirildikleri Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 222. Filo Komutanlığına bağlı C-130 Herkül tipi uçakla ülkelerine uğurlandı.
-"Yapılan iyilikleri unutmayacağız"
Türkiye'de tedavileri tamamlanan Filistinli yaralıların yaşadıkları dram yürekleri burkmasına karşın, sağlıklarına yeniden kavuşmaları teselli vesilesi oluyor.
İsrail uçaklarının Gazze'de gerçekleştirdiği bombalı saldırılarda evlerinin isabet alması nedeniyle ağır yaralanan ve geçirdiği beyin kanaması nedeniyle komaya giren 9 yaşındaki Filistinli kız çocuğu Şahad El-Beyyumi'nin sağlığına kavuşması yüzleri güldürdü.
Küçük Şahad, Türkiye'de gördüğü tedaviyle 50 gün kaldığı derin komadan uyanarak hayata gözlerini yeniden açtı. Amca Zahir El-Beyyumi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail uçaklarının, ağabeyinin evini bombalaması nedeniyle yetişkinlerin yanı sıra 5 çocuğunun yaralandığını belirtti.

Yeğenini, bombanın etkisiyle metrelerce uzakta bulduklarını anlatan El-Beyyumi, "Şahad, beyin kanaması geçirmişti. Hayatından büyük endişe duyuyorduk, umutsuzduk. Ancak Türkiye'de tedaviye cevap verdi ve 50 gün sonra komadan çıktı. Şu an iyi durumda. Allah'a şükür sağlık durumu iyiye gidiyor" dedi.

-"Ülkesinde vakit geçirmesi halinde hafızası yeniden toparlanabilir"
Şahad'ın hiçbir şey hatırlayamadığını belirten El-Beyyumi, doktorların ülkesinde vakit geçirmesi halinde hafızasının yeniden toparlanabileceğini söylediklerini aktardı.
Zahir El-Beyyumi, Türkiye'de gösterilen yakın ilgi ve alakadan duyduğumu memnuniyeti dile getirdi ve Türk halkına teşekkür etti.
Filistinlilerin Türkiye'ye getirilerek tedavi edilmelerinin sağlanmasını "Bizim için çok büyük iyilik" olarak nitelendiren El-Beyyumi, bunu hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

-"Fizik tedavi için de destek bekliyoruz"
Serra Ahmed (7) de ülkesine şifa bularak döndü.
Anne Sevsen Ahmed, geçen Ramazan Bayramı sırasında evlerinin bombalanması nedeniyle kızının sinir sisteminin zarar gördüğünü anlattı.
Kızının Gazze'de 5, Türkiye'de 2 ameliyat geçirdiğini belirten anne, 1 yıllık bir tedaviye daha ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Serra Ahmed, Türkiye'de iyi bir tedavi süreci geçirdiklerini, kızının yürüyebilmesi için fizik tedavi görmesi gerektiğini dile getirdi.
Doktorların 3 ay sonra kontrole gelmelerini istediğini ifade eden Ahmed, "Kızımı Türkiye'den yürüyerek götürmeyi çok isterdim. Fizik tedavi görmesi gerekiyormuş, ancak bu mümkün olmadı. Tedavi sürecinin Serra yürüyene kadar sürmesini isterdim" diye konuştu.

Anne Ahmed, Filistinlilere yapılan yardımlar dolayısıyla minnettar olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA