Esnaf Odalarından Özgüven’e Ziyaret

Konya’nın Ereğli ilçesinde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Oda Başkanları ve Ereğli Esnafı “Ahilik Haftası” dolayısıyla Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret etti.

Esnaf Odalarından Özgüven’e Ziyaret

Ereğli’de ilk kez Ahilik Haftasının kutlanacağını belirten Konya Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ali Osman Karamercan, “Bu etkinliğin yapılmasına destek olan ve her türlü katkıyı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Özkan Özgüven’e çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu etkinliğin geleneksel hale getirilerek devam etmesini diliyorum” dedi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özgüven ise,
13. Yüzyılda Anadolu’da hayat bulan Ahiliğin yüzyıllar boyunca kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin temel taşı olduğunu söyledi.

Ahiliğin toplumsal dokunun kültürünü oluşturduğunu ifade eden Özgüven, bu kültürün gelecek nesillere de aktarılması gerektiğinin altını çizdi.

Ereğli’de ilk kez yapılan bu etkinliğin önemine dikkat çeken Özgüven, bu etkinliğin sürekli hale getirilmesini arzu ettiklerini sözlerine ekleyerek, “Önümüzdeki yıllarda geniş katılım ve farklı projelerle Ereğli’de önemli bir hedef kitleyi bu etkinlikte buluşturacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA