Türk- Eğitim-sen Afyonkarahisar Şubesi’nden Velilere Çağrı

Türk-Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, eğitimcilerin 24 Eylül’de yapacakları iş bırakma eylemine destek için velilerden çocuklarını okula göndermemelerini istedi.


Sendika binasından düzenlediği basın toplantısında, kentin eğitim gündemini değerlendiren Başkan Şenol, tüm yurtta olduğu gibi 2014-2015 eğitim, öğretim yılı ilk ders zilinin problemlerle çaldığını kaydederek, eğitim camiasında sıkıntının had safhada olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde bazı okulların eğitim ve öğretime hazır olmadıklarını öne süren Başkan Şenol, “Merkez TOKİ Yatılı Bölge Ortaokulu'nun bahçesi hafriyat yığılı bir şekilde ve su birikintileriyle kaplı vaziyetteydi. Sosyal Bilimler Lisesi’nin bu eğitim, öğretim yılına yetiştirilmesi gereken kız pansiyonu tamamlanamadığından açılamamıştı, açılmayacağı velilere bildirilmemiş ve öğrenciler mağdur edilmişti. İl dışından gelen çocukların ne olacağı muammaydı. Bu konuyla ilgili muhatap dahi bulunamamıştı. Yine Sosyal Bilimler Lisesi’nin bahçesi çamur ve su birikintileriyle dolu olduğunu, bu okulların kabulünü kim, neye dayanarak yaptığını sormuştuk. Sandıklı İlçesinde de Ali Çetinkaya Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarının eğitim, öğretim yılı başlamasına rağmen tuvaletlerinin henüz inşaat halinde olduğunu, Hisar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesine ulaşımı sağlayan eski Afyon caddesinde kaldırımların eksik olduğunu vatandaşların, okulun ve Kredi Yurtlar Kurumu tarafından kaldırımların işgal edildiğini söylemiştik. Okul müdürlerini bin bir cambazlıkla yetersiz puan vererek öğretmenliğe döndüren İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin, okulları eğitim, öğretime hazır hale getiremeyerek kendilerinin yetersiz oldukları ortaya çıkmıştır. Okul bahçeleri çöp içinde, inşaat artıklarıyla dolu ve sınıflar toz toprak içindedir. Pek çok okulda temizlik de velilere düşmüştür” dedi.

“24 EYLÜLDE YAPACAĞIMIZ İŞ BIRAKMA EYLEMİNE DESTEK VER”
24 Eylül’de eğitimcilerin 1 günlük iş bırakma eylemine de değinen ve eylemelerine herkesten destek beklediklerini belirten Başkan Şenol, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Yandaş yönetici değerlendirmesine hayır demek için, nitelikli eğitim, itibarlı öğretmen ve eğitim çalışanı için, tüm eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için, hak, hukuk ve insan hakları için 24 Eylül’de iş bırakıyoruz. Herhangi bir sendikaya üye ol veya olma fark etmez. Bizleri devlet memurluğundan hükümet memurluğuna dönüştürmek isteyen zihniyete karşı, eğitime siyaseti karıştıran zihniyete karşı ve en önemlisi de milli eğitimde muhalif düşünmeyi sıfırlamaya çalışanlara karşı, 24 Eylülde yapacağımız iş bırakma eylemine destek ver. Biz hep birlikte güçlüyüz. Mücadele edenler her zaman kazanamazlar ancak kazananlar her zaman mücadele edenlerdir. Öte yandan velilerimize de şu çağrıyı yapmak istiyoruz: Sadece eğitim çalışanlarının değil, çocuklarımızın da geleceği tehdit altındadır. TEOG yerleştirmelerinde yapılan hatalar, öğretmen ve derslik açığı, ücretli öğretmenlerin derslere girmesi, birleştirilmiş sınıf uygulaması, okullarda ikili eğitim yapılması, eğitimin niteliğinin, kalitesinin azalması, Türk Milli Eğitimi için en tehlikeli hususlardır. Şundan emin olunmalıdır ki, biz daha iyi bir eğitim hizmeti verebilmek için sesimizi yükseltiyoruz. Bu nedenle 24 Eylül tarihinde çocuklarınızı okula göndermeyerek, bu eylemimize siz de destek verin. 24 Eylül’de öğretmenlerimizin, okul yöneticilerinin, eğitim çalışanlarının hak arama mücadelesine katkıda bulunun.”
Kaynak: İHA