Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu Açıklaması

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, 733’üncüsü kutlanan Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinde Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu Açıklaması

Başkan Yağcı, 733’üncüsü kutlanan Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinde geçmiş senelerde 20-30 metre çadır kurduklarını ancak bu yıl komite kararı ile daha ufak çadırla ev sahipliği yaptıklarını iddia etmişti. Bu iddianın üzerine açıklamada bulunan Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, çadırların kurulduğu alanın organizasyonunun Söğüt Belediyesine ait olduğu söyledi.

Bilecik Belediye Başkanının böyle sitem etmesine hakkı olmadığı ifade eden Aydoğdu, “Burası Söğüt, burada bir yönetim var. Ben hiçbir zaman Bilecik'e gelip oradaki belediyenin yapmış olduğu bir törene illa ben de burada olacağım, ben de bu törende kendimi göstereceğim diye bir şeyim olmadı. Biz Selim Başkanla bir dönem görev yaptık. Bu 2’nci dönemimiz. Benim böyle bir isteğim de olmadı. Böyle bir tavrımda olmadı. Yıllardır Selim Başkanın çadırı Yörük çadırı olmamasına rağmen belediye çadırıdır dikkat edin biz o belediyemize vilayetimizin belediyesidir kırmayalım mantığıyla yer verdik. Ve Selim Yağcı'nın göndermiş olduğu çadır 11 metredir. Bu yıl kendisine verdiğimiz alan 10 metredir. Yani aradaki fark sadece ve sadece 1 metredir. Öyle küçük değil, 10 metre çadır alanı verdik. Oğuz Boyları Konfederasyonu çadırı 7 metre diğer federasyonların çadırları 7’şer metredir. Başka bir örnek vereyim size İçel’den gelen çadır 7 metre ama Bilecik'in çadırı 10 metre alan dar birçok yerden talep var. Yörükler geliyor, kurumlar geliyor, dernekler geliyor. Bizde dedemizin yanında olmak istiyoruz diyorlar dolasıyla biz herkesin talebini karşılamaya çalışıyoruz. Bu manada bize sitem etmeye hakkı yok sayın Belediye Başkanımızın” dedi.

“BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI BENİ HİÇ ARAMADI”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın kendisinin hiç aramadığını belirten Aydoğdu, “Beni hiç aramadı. Hatta onun çadırının yerini ben boş bıraktırdım. Ama arada böyle bir boşluğun kalmasının hoş olmayacağından dolayı ben sayın Belediye Başkanını aradım. Başkanım biz burayı boş bıraktık siz çadır gönderecek misiniz? Göndermeyecek misiniz? Biz bu arayı dolduralım büyüklük sağlansın yok gönderecek iseniz bir an önce gönderin bütünlük sağlansın çadırınızı kurduralım dedim. Ben kendisini aradım Sayın Yağcı beni aramamıştır. Ama ben ev sahipliğini üstlenerek ilimizin Belediye Başkanını kırmayalım üzmeyelim ilimiz burada belediye bazında temsil etmek istiyor. Buyursunlar gelsinler izin verelim çadırlarını kuralım 1 metre küçük olmasıyla bir metre büyük olmasının ne anlamı vardır. Hiçbir anlamı yok ha 10 metre ha 11 metre tekrar söylüyorum konfederasyonlara, federasyonlara ve derneklere verdiğimiz çadırların genişliği 7’şer metredir. Biz kendimiz kuruyoruz çadırları 7’şer metre bu konuda bana sitem etmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

“BUNU ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASINI DOĞRU BULMUYORUM”
Bu olayı basına yansıtmasının ve bu olay üzerinden siyaset yapmasını doğru bulmadığını da anlatan Aydoğdu, şöyle devam etti:
“Onun güzel bir sözü vardı, sayın başkan demokrasinin gereği bu demişti. Sayın başkan bana bir konuyla ilgili “Kusura bakmayın buda demokrasinin bir gereği” demişti. Burası Söğüt, Söğüt'ün bir belediyesi var. Burada karar merceği var, bir komitesi var, dolayısıyla biz sizi yok saymadık. Ve belediye olarak gelmenize rağmen Yörükler olarak gelmediniz hatta ben rica ettim. Bilecik Belediyesi yazmayalım Bilecik Yörükleri yazalım dedim. Bilecik Yörükleri olsun dedim. Ancak yine Bilecik Belediyesi yazdılar, bizim üslubumuzu bozdular. Mesela Adana Büyükşehir de gelmişti, İçel Büyükşehir de gelmişti. Ben onların yazılarını astırmadım oraya İçel Yörükleri yazdırdım. Ötekisine de Adana Çukurova Yörükleri yazdırdım. Ancak Bilecik Belediyesi kendi flamasını asınca bana geldiler dediler ki ya “Başkan belediyelere izin vermiyorlar diyorsanız ama bakın astılar, bize niye izin vermiyorsunuz” dediler. Ondan sonrada onlar da astılar şimdi ben yarın bir gün birçok çevremizde belediyemiz var. Her Belediye bana gelse dese ki bende çadır göndermek istiyorum bende olacağım orada bende kendimi göstereceğim. Demeye kalksa bu nereye varacak bu iş.”
Kaynak: İHA