'Sakin Şehir'De Paraşüt Keyfi

Türkiye'nin "sakin şehir" ünvanına sahip ilçelerinden Perşembe'de, ilk kez paraşütle atlayış gerçekleştirildi.

Perşembe Belediyesi tarafından ilçenin paraşüt turizmiyle tanınması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlikte paraşütçüler, yaklaşık 300 metrelik yükseklikteki Kordon Tepe'ye çıkarak hazırlıklarını yaptı.
Yapılan kontroller ve pistin hazırlanmasının ardından Ordu Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğüne bağlı 10 kişilik paraşüt ekibi, atlayışlarını gerçekleştirdi.
Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sakin Şehir" ünvanına sahip ilçeyi daha fazla tanıtmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Daha fazla paraşütçünün ilçeye gelmesini amaçladıklarını dile getiren Bahtiyar, "Bunun için daha güzel bir pist hazırlayacağız. Sakin şehir Perşembe'de neden paraşüt turizmi olmasın. Biz de bunun gayreti içerisinde olacağız" dedi.

Bahtiyar, kendisinin de paraşütle atlamayı çok istediğini ancak cesaretini toplamadığı için bundan vazgeçtiğini kaydetti.

Ordu Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ömer Yılmaz da Perşembe'nin ilçe tarihinde ilk paraşütle atlayışını gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Gayet başarılı bir atlayış gerçekleştirdik. Kordon Tepe, paraşütle atlamak için gayet müsait bir yer" diye konuştu.

Kaynak: AA