Lüleburgaz'da Otomobilsiz Kent Günü Kutlandı

Kırklareli'nin Lüleburgaz Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında, Lüleburgaz halkının sağlık ve yaşam kalitesini arttırmak, arabalara olan aşırı bağımlılığı ve trafik hacmini azaltmak, iklim değişikliği üzerindeki ve insan sağlığına olumsuz etkilerini azaltmak ve kentlilik bilincini arttırmak amacıyla düzenlediği 'Dünya Otomobilsiz Kent Günü' etkinliği gerçekleştirildi.

Lüleburgaz'da Otomobilsiz Kent Günü Kutlandı

Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda başlayan etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Belediye Daire Müdürleri ve Lüleburgaz Bisiklet Derneği temsilcileri katıldı

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Emin Halebak, "Ben tahmin ediyorum ki Lüleburgaz halkı mutlu, artık egzoz kokusu yok, korna sesi yok buraya park ettim kavgası yok. Kent çekirdeğinde böyle bir sıkıntımız yok, insanlar rahatlıkla dolaşıyor. Bugün yine bir otomobilsiz kent gününde bunu kutluyoruz. Hepimiz için hayırlı olsun. Gelecek için daha güzel bir kentler, insanların daha mutlu olabileceği yaşam alanları hep birlikte oluşturmak dileğiyle teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA