Kordon Tepe’den İlk Atlayış

Ordu'nun Perşembe ilçesinin önemli mesire yerlerinden bir tanesi olan 'Kordon Tepe' yamaç paraşütü turizmine açıldı.

Kordon Tepe’den İlk Atlayış

Ordu'nun sakinşehir (Citteslow) adıyla bilenen ilçesi Perşembe'de turizmin geliştirilmesi amacıyla yamaç paraşütüne açıldı. Perşembe Belediyesi, ilçenin Kozağzı Mahallesi sınırları içerisinde 200 metre yüksekliğinde olan 'Kordon Tepe'yi yamaç paraşütü yapanların hizmetine sundu. Yamaç paraşütüne açılan Kordon Tepe'de açıklama yapan Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Perşembe'nin Türkiye de bulunan dokuz sakin şehirden bir tanesi olduğunu söyledi.

İlçeyi Türkiye'ye tanıtmak için Kordon Tepe'yi yamaç paraşütüne açtıklarını belirten Bahtiyar, "Perşembe'yi tüm Türkiye'ye duyurmak için bu alanı yamaç yamaç paraşütü yapanların hizmetine sunduk. Bu vesile ile hem Perşembe'mizi hem de Kordon Tepemizi herkese göstermiş olacağız. Buradan ilk defa paraşütle atlanıldı, ilerleyen yıllarda bu alanı düzenleyip paraşütle atlayan arkadaşların bu bölgeye sıklıkla gelmesi sağlayacağız. Gelen sporcu arkadaşlarımızında tüm masraflarını biz karşılayacağız" dedi.

İLK ATLAYAN SPOR İL MÜDÜRÜ OLDU
Kordon Tepe'nin yamaç paraşütüne açılmasıyla ilk atlayış gerçekleştirildi.

200 metre yüksekliğindeki Kordon Tepe'den atlayarak Perşembe semalarında uçan ilk isim Ordu Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz oldu. İlk defa paraşüt atlaması sebebiyle ilçe merkezinde anonslar yapıldı. İlk atlayan isim olan Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, ilçeyi gökyüzünden seyrederken, vatandaşlar da kendisini meraklı gözlerle takip etti

Perşembe'nin gökyüzünden çok güzel gözüktüğünü ifade eden İl Müdürü Ömer Yılmaz, "İlk olması çok güzel bir duygu. Turistlik atlayışlar için çok güzel bir yer. İlk olması sebebiyle sıkıntılar olsa da gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra devamlı atlayış yapılan bir yer olacaktır. İniş alanı da uygun. Herkesin buradan paraşütle atlayarak Perşembe'nin güzelliğini görmesini isterim" diye konuştu.

Kordon Tepe'den atlayış gerçekleştiren sporcular Perşembelilerin bakışları arasında gökyüzünde süzüldükten sonra sahile iniş yaptı.
Kaynak: İHA