Hatay'daki Hayvan Kaçakçılığı İddiası

Hatay Valiliği, kentteki hayvan kaçakçılığı iddiasıyla ilgili habere ilişkin, "Güvenlik birimlerimiz tarafından sınır hattında ve yol uygulamalarıyla ilimiz içerisinde alınan etkili tedbirler neticesinde, haber içeriğinde iddia edilen miktarların gerçeği yansıtmadığı görülecektir" açıklaması yaptı.

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, Hatay'dan diğer illere veteriner sağlık raporu ile 2012 yılında 12 bin 827, 2013'te 8 bin 836, bu yıl ise 5 bin 457 hayvan sevk edildiği bildirildi.

Mevzuatlar ve Hatay İli Kaçakçılık Eylem Planı çerçevesinde güvenlik birimleri tarafından yapılan yol ve sınır denetimlerinde, bugüne kadar kaçakçılık şüphesiyle 539 büyükbaş, bin 631 küçükbaş hayvan ele geçirildiğini belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu konuda ilgili kişiler hakkında adli ve idari işlem yapılmıştır. Haberde iddia edildiği gibi ayda 15 bin kaçak hayvanın yasadışı olarak yurt içine sevki için Güveççi Mahallesi bölgesine günde yaklaşık 250 aracın gelmesi gerekmektedir. Güvenlik birimlerimiz tarafından sınır hattında ve yol uygulamalarıyla ilimiz içerisinde alınan etkili tedbirler neticesinde, haber içeriğinde iddia edilen miktarların gerçeği yansıtmadığı görülecektir. Kaldı ki Hatay ili genelinde 2014 yılı içerisinde küpelenen hayvan sayısı 43 bin 709 büyükbaş ve 20 bin 944 buzağı ile toplamda 64 bin 653 iken, haber içeriğinde iddia edilen miktar ve sürede büyükbaş hayvanın ilimize girmesi söz konusu değildir."
Kaynak: AA