Demirtaş'ın o çağrısı gerçekleşirse...

Habertürk gazetesi yazarı Muhsin Kızılkaya: "Demirtaş'ın gençlere çağrısı gerçekleşirse, gençler bir günde ölür."

Demirtaş'ın o çağrısı gerçekleşirse...
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, bütün gençleri IŞİD ile mücadele etmeye çağrısına, Habertürk gazetesi yazarı Muhsin Kızılkaya'dan çarpıcı bir yorum geldi. Kızılkaya, "Demirtaş'ın gençlere çağrısı gerçekleşirse, gençler bir günde ölür" dedi.

Habertürk'te katıldığı Enine Boyuna programında konuşan Muhsin Kızılkaya, "Hiç bir savaş eğitiminden geçmemiş, herhangi bir şekilde eline silah almamış gençlerin oraya gidip savaşması akla yakın gibi bir öneri değil" diye konuştu.

IŞİD'in çok profesyonel bir ordu olduğunu ifade eden Kızılkaya, "Ellerindeçok ağır slahlar var, tanklar var, uçaksavarlar var, başka aletler var. Bunlar çok iyi eğitim görmüş militanlar. Onlara karşı sokakta kanı kaynayan, evdeki kardeşlerinin yardımına gitmek için can havliyle tutuşan, milliyetçi duygularla bir an önce gidip cehphede savaşayım duygusunda olan çok genç olduğu kesin. Ama bu gençler oraya giderse bir günde hepsi ölür" şeklinde konuştu.

Demirtaş'ın topyekün bir direniş mevzusunda ise haklı olduğunu savunan Kızılkaya, "IŞİD en büyük belayı Kürtlerin başına sardı, saldırdığı Kürtler de sünni Müslüman" açıklamasında da bulundu. BEYAZ GAZETE