Bucak'ta Ağır Tonajlı Araçlar İçin Yeni Yol Açılıyor

Burdur'un Bucak ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Kumar Yaylası yolu ile Organize Sanayi Bölgesi arasında yol yapım çalışmalarına başladı.

Bucak'ta Ağır Tonajlı Araçlar İçin Yeni Yol Açılıyor

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Kumar Yaylası yolu girişinden itibaren 4,5 kilometrelik yolun iki ay içerisinde tamamlanması hedeflenirken, Bucak Kaymakamı Mehmet Akçay, Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu yol yapım çalışmalarının olduğu bölgede incelemelerde bulundular.

Yeni açılacak yol sayesinde ağır tonajlı araçların ilçe trafiğini etkilemeden Organize Sanayi Bölgesi'ne gideceğini söyleyen Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, "Bu yol ağır tonajlı kereste, mermer, taş bloğu gibi taşıyan kamyonlar için çok iyi olacağı gibi, ilçenin trafik yoğunluğunu da düşürecek" dedi.

AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik ise yolun ilçe merkezinde trafiği azaltma, tonajlı araç geçişlerinde yaşanan sıkıntı ortadan kaldıracağını belirtirken,Bucak Kaymakamı Mehmet Akçay da konuyla ilgili açıklamasında, ilçenin kentleşmede ciddi adımlar attığını, yol sayesinde ağır tonajlı araçların ilçe trafiğini rahatlatacağını söyledi.

İlk etapta 4,5 kilometrelik bölümün tamamlanmasının planladığı ifade edilirken, daha sonraki aşamada ise Şirlek mevkinden bu yola uzanan orman yolunun genişleterek bağlantı yapılmasının hedeflendiği kaydedildi

Kaynak: İHA