Atatürk Havalimanı’nda 2 Milyon Tl’lik Kaçak Cep Telefonu Ele Geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, Atatürk Havalimanı’nda 2 milyon 20 bin TL değerinde kaçak cep telefonu ele geçirdi.


Atatürk Havalimanı’nda görevli Gümrük Muhafaza memurlarınca Cidde’den gelen uçak yolcularının salonu terk etmelerine rağmen bantlardan alınmayan sahipsiz valizler X-Ray taramasından geçirildi. Bagajlarda aşırı yoğunluk görülmesi üzerine yapılan araştırma sonucu bagaj sahiplerinin bir gün sonraki uçakla İstanbul’a gelecekleri bilgisine ulaşıldı. Gelen yolcuların valizleri almaları beklenerek, valizleri alan şahıslar ve onlarla beraber hareket ettiği anlaşılan 2 şahıs takibe alındı. Yolcuların “gümrüğe tabi eşyam yoktur” anlamında olan “Yeşil Hat”tı herhangi bir beyanda bulunmadan geçmeleri üzerine yolcular ve beraberlerindeki valizler Gümrük Muhafaza ekiplerince kontrol edildi. Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan kontrollerde Azerbaycan uyruklu A.M., E.A., T.V. ve Türk vatandaşı M.Z.’nin taşıdığı valizlerde gümrüklenmiş değeri 2 milyon 20 bin TL olan çeşitli tip ve son modelde toplam bin 519 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi

Azerbaycan uyruklu şahıs liderliğinde organize olarak yürütüldüğü anlaşılan kaçakçılık faaliyetinin işleyişi de çözüldü. İki ekip halinde çalışan çetenin bir kısım elemanlarının Çin’den aldıkları telefonları Cidde üzerinden aktarmalı olarak İstanbul’a getirdikleri, diğer ekibin ise aynı zamanlarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelerek valizleri kendilerininmiş gibi göstererek gümrük salonundan çıkarmaya çalıştıkları belirlendi. Çete üyelerinin dikkat çekmemek amacıyla umreden geliyormuş izlenimi vermek için tuvalette elbiselerini değiştirdikleri ve karşılayıcı olarak bulunan havayolları personeli H.E’nin de bu kişileri yönlendirdiği tespit edildi.

Olayla ilgili yakalanan 6 kişi, hazırlanan soruşturma dosyası ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi

Kaynak: İHA