Türkiye'ye geçişler durdu

Suruç ilçesinde, Türkiye tarafında sınırı geçen Suriyelileri bekleyen grubun taş atması üzerine güvenlik güçlerince biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi

Türkiye'ye geçişler durdu
Suruç ilçesinde, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçan Suriyelilerin sınırdan Türkiye'ye geçmesini takip eden grupla güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.

Rakka'ya bağlı Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile PYD arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların şiddetini artırması üzerine bölgeden kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli, Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Mahallesi'nden Türkiye tarafına alınıyor. Türkiye tarafından geçişleri izleyenlerin sınır hattına yaklaşması üzerine güvenlik güçleri, bu kişileri uzaklaşmaları için uyardı.

Gruptakilerin, taşla karşılık vermesi üzerine Jandarma ekipleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bölgede bulunan HDP Şanlıurfa Milletvekilleri ibrahim ayhan, İbrahim Binici ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk gerginlik nedeniyle askeri yetkililerle görüştü.

Bu arada, çıkan gerginlik nedeniyle Suriye tarafından Türkiye'ye geçişler durdu.
Kaynak: AA