Mısır'daki Patlama

Mısır'da darbe karşıtları, darbe yönetiminin "düşmanlarından kurtulmak ve bu hafta sonu yapılacak BM Genel Kurul toplantılarında, Batı karşısında kendilerini aklamak amacıyla" patlamaları gerçekleştirdiğini iddia etti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Şura Konseyi Üyesi Cemal Haşmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkedeki bazı çevrelerin patlamalardan İhvan'ı sorumlu tutmasına ilişkin "İhvan'ın ülkedeki terör olayları ve şiddetle bir ilgisi kesinlikle yoktur. Sorumlular meşru cumhurbaşkanına darbe yapanlardır" dedi.

Haşmet, patlamaları, rejimin Mısır halkına saldırılarının bir parçası olduğunu savunarak, "Halk, on yıllardır İhvan'la iç içe yaşıyor. Onlardan bu zamana kadar iyilikten başka hiçbir şey görmediği gibi İhvanı çıkarları için çalışan teröristler olarak da tanımadı" diye konuştu.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Sözcüsü Halid Said de "Darbe karşıtı ittifak barışçıl bir metot izliyor. Eğer terörist olsaydık meşruiyete darbe yapanlara operasyon için 15 ay bekler miydik" ifadesini kullandı.
"Stratejimiz, halk direnişidir. Silah ve şiddete başvurmak değil" diyen Said, darbeyi gerçekleştirenlerin ülkede şiddeti yaydığını savundu.
"Darbe yönetimi halka yönelik işlediği suçlara devam ediyor. Kendisine muhalif olanları cezalandırmak için yargıyı araç olarak kullanıyor" diyen kullanan Said şunları kaydetti:
"Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Tıpkı, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nda söylediği gibi "Barışçıl çizgimiz kurşundan daha güçlü."
Mısır İçişleri Bakanlığı, bugün başkent Kahire'de Dışişleri Bakanlığı yakınındaki kontrol noktasını hedef alan bombalı saldırıda 2 polisin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını bildirmişti. Patlamanın meydana geldiği bölgede toplanan bir grup, herhangi bir resmi açıklama olmamasına rağmen İhvan aleyhinde sloganlar atmıştı.
Kaynak: AA