Karatay’da Kurban Satış ve Kesim Yerleri Belirlendi

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirleri alarak ilçe sınırları içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.

Karatay’da Kurban Satış ve Kesim Yerleri Belirlendi

Karatay Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ilçenin 18 farklı yerinde kurban kesimine izin verildiği belirterek; “Büyüksinan Pazar Yeri, Çatalhöyük Pazar Yeri, İstiklal Pazar Yeri, Kalenderhane Pazar Yeri, Karaaslan Üzümcü Pazar Yeri, Karkent Pazar Yeri, Karşehir Pazar Yeri, Keçeciler Pazar Yeri, Küçük Kumköprü Pazar Yeri, Sedirler Pazar Yeri, Selim Sultan Pazar Yeri, Uluırmak Pazar Yeri, İstiklal Konutları Pazar Yeri, Fetihkent Basket Sahası, Karfet Kooperatifi Basket Sahası, Sedirler yolu üzerinde Ahmet Haşhaş İlkokulu yanı ve Karatay Belediyesi Aşevi olarak kurban kesim yerleri oluşturuldu. Ayrıca bu yerlerin dışında kurban satış ve kesim yapılmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Karatay Belediyesi, kurban kesim yerlerinde vatandaşların Kurban ibadetini usulüne uygun bir şekilde yerine getirebilmesi için modern ve hijyenik kesim alanları oluşturacak. Kesim yerlerinin üzerleri ve çevresi çadırla kapatılarak, askılıklar yerleştirilecek. Kan ve diğer sıvı atıklar için rögarlar açılacak. Kurban atıklarının toplanarak bertaraf edilmesi sağlanacak. Ayrıca kesim yerlerinde temiz su ve vatandaşların kurbanlıklarını daha rahat kesebilmeleri için vinç ihtiyacı da karşılanacak” denildi.

Karatay Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda kurban satış yeri olarak Hayvan Pazarı'nda hayvan satışı yapılmasına izin verildi.

Kaynak: İHA