İstanbul'da şoke eden toplu tecavüz skandalı!

İstanbul'da bir tekstil fabrikasında çalışan göçmen toplu tecavüze uğrayarak öldürüldü. Genç kadının cesedini arkadaşları bir hastanenin morgunda buldu...

İstanbul'da şoke eden toplu tecavüz skandalı!
İstanbul'da bir tekstil fabrikasında çalışan Ugandalı Jesica Nankabirwa adlı göçmen kadının tecavüze uğrayarak öldürüldüğü iddiası, Uganda'nın Ankara Büyükelçiliği'ni harekete geçirdi.

Milliyet'ten Burcu Karataş'ın haberine göre; Dışişleri Bakanlığı'yla temasa geçen Ugandalı yetkililer, Nankabirwa'nın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma hakkında ayrıntılı bilgi talep etti.

Elçilik yetkilileri, tecavüz ve cinayet iddialarını doğruladı. Yerel basına yansıyan bir haberde, Uganda'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Agara Olwa'nın, “Elçiliğimiz olay nedeniyle şoke oldu” ifadesini kullandığı yansıdı.

İstanbul'da şoke eden toplu tecavüz skandalı!

EYLÜL'DEN BU YANA KAYIPTI

Ugandalı Jesica Nankabirwa (39), para kazanmak için İstanbul'a gelen binlerce göçmenden biriydi. Bir once-tecavuz-ettiler-sonra-oldurduler-1056559-1.jpgtekstil fabrikasında işçi olan Nankabirwa, 6 Eylül'de cep telefonuna gelen bir arama üzerine evinden çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Bir hafta boyunca karakol karakol gezen arkadaşları, genç kadının cansız bedenini Yenibosna'daki bir Hastane morgunda bularak teşhis etti. Nankabirwa'nın toplu tecavüze uğradıktan sonra balkondan atıldığı iddia edildi.

Uganda Elçiliği ölüm haberini alır almaz Türk Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçti ve bir Ugandalı diplomatı derhal İstanbul'a gönderdi. Genç kadının cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alınarak 17 Eylül'de ülkesine gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

ÜLKESİNDE TEPKİLERE NEDEN OLDU

‘Göçmenler aralarında 7 bin dolar topladı' Jesica Nankabirwa'nın ölümü, ülkesi Uganda'da da gündeme oturdu.

Bazı yerel basın organları cinayet iddiasını, “İstanbul'da bilinmeyen kişiler tarafından toplu tecavüze uğrayan ve dördüncü kattan atılan Nankabirwa'nın cenazesi ülkesine gönderilmesi için hazır” ifadeleriyle duyurdu.

Yerel basında ayrıca, Türk yetkililerin yardım etmemesi nedeniyle Nankabirwa'nın cenazesinin ülkesine gönderilmesi için İstanbul'daki Ugandalı göçmenlerin kendi aralarında 7 bin dolar toplamak zorunda kaldığı yönünde haberler çıktı. Yerel basına yansıyan bir başka haberde ise Uganda'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Agara Olwa'nın 16 Eylül 2014 tarihinde bir meslektaşına hitaben kaleme aldığı resmi yazıda, “Elçiliğimiz olay nedeniyle şoke oldu. Türk hükümetinden ölüm nedeniyle ilgili bilgi istedik ve aile üyelerinin de gelişmelerden haberdar edilmesini talep ettik” ifadelerine yer verdiği yansıdı.