İhh'dan Suriyeli 70 Bin Öğrenciye Yardım

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, ''Şu an sınır hattında bulunan 20 bin öğrenciye düzenli olarak yardım yapılıyor. Toplam 70 bini bulan öğrenci sayısına ulaşıldı'' dedi.


Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgelere gelen ailelerin çocuklarına, tüm imkansızlıklara rağmen ders verildiğini belirtti.

Ülkede devam eden iç savaşla yıkılan okul binalarının yüzünden binlerce çocuğun eğitimden kaldığını vurgulayan Karacaoğlu, Suriyeli gönüllü öğretmenler tarafından öğrencilere dersler vermeye başladığını, İHH olarak öğrencilerin tüm kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

İdlib iline bağlı köy ve kasabaları dahil olmak üzere Türkiye sınırına yakın 100 bölgede eğitim verildiğini anlatan Karacaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şu an sınır hattında bulunan 20 bin öğrenciye düzenli olarak yardım yapılıyor. Toplam 70 bini bulan öğrenci sayısına ulaşıldı. Suriye'de sadece sağlık, gıda ve barınma ihtiyaçları dışında çocukların eğitim konusunda da mahrum kalmamaları için desteklerimiz sürdürecek. Suriyeli çocukların geleceklerini kazanması için en temel hakları olan eğitim ve öğretimleri her ne şart olursa olsun verilmeye devam edecek."

Kaynak: AA