Emek Partisi’nden İcf İşçilerine Destek

Emek Partisi (EMEP) Eskişehir İl Başkanı İbrahim Akgün, işten atılan ve grev kararı alan ICF çalışanlarının 47 günden bu yanan direndiklerini ve hak alma mücadelesi sürdürdüklerini söyledi.

Emek Partisi’nden İcf İşçilerine Destek

47 gün önce işçilerin Anayasal haklarını kullanarak sendikaları olan Devrimci İşçiler Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Birleşik Metal’e üye olarak sendikalı güvenceli çalışmak istediklerini vurgulayan Başkan Akgün, konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Akgün, “Sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarılan 13 arkadaşları için fabrika önünde çadır kurarak direnişe başlayan ICF işçileri atılan işçilerin geri alınması ve sendikalı çalışmak için direnişlerini devam ediyorlar. Eskişehir Organize Sanayide çalışan binlerce örgütsüz güvencesiz çalışan işçinin gözü kulağı ICF’deki işçilerin direnişinde” dedi.

Eskişehir ekonomisine güç veren işçilerin örgütlenme daha iyi koşullarda çalışmak isteklerinin baskıyla işten atmayla cevap verildiğini öne süren Başkan Akgün, “Yıllarını fabrikasına veren 26 yıllık çalışan olan ve işten atılan ICF işçilerinin birinin söylediği gibi ‘bizler tüm hayatımızı geleceğimizi bu işletmeye bağladık şimdi biz ne yaptıkta bize bu reva görüldü’ tepkisi ne yazık ki ülkemizdeki işçilerin yaşadıklarını gözler önüne sermekte. Eskişehir Organize saniyede 47 gündür fabrika önünde bekleyen işçilerin istekleri çok net ve insani, işten atılan arkadaşlarının geri alınmasını ve insana yakışır koşullarda çalışmak” diye konuştu.

Kaynak: İHA