CHP’li Vekile Göre AK Parti ‘Yumuşakları’ Mağdur Etmiş

CHP'li Aykan Erdemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında AK Parti Hükümeti'nin gay ve lezbiyen adı verilen sapkınları mağdur ettiğini söyledi...

CHP’li Vekile Göre AK Parti ‘Yumuşakları’ Mağdur Etmiş
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Milletvekilleri uzmanı oldukları konulardaki 'hizmet'lerini sürdürüyor. CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de lezbiyen, gay, biseksüel ve transları (LGBT) hedef alan ayrımcılığın ve şiddetin giderek arttığını iddia etti. Birçok sorunun bulunduğu Türkiye'de başka konu yokmuş gibi milletin 'sapkınlar' olarak nitelediği kişileri gündeme getiren Erdemir, 'AKP Hükümeti, LGBT yurttaşları mağdur eden şiddeti ve ayrımcılığı benimsemiştir; fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddeti, pek de hoşlanmadığı bu toplumsal kesim ile mücadele, onlar üzerinde egemenlik aracı olarak kullanmaktadır.” dedi.

'HOMOLAR İÇİN KILAVUZ AB OLSUN'

TBMM'nin insan hakları ve demokratikleşme kapsamında bu vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik programlar oluşturması gerektiğini kaydeden Erdemir, “TBMM, homofobi ve transfobi temelli ayrımcılık ve şiddet ile mücadeleye sıfırdan başlamak zorunda değildir. Türkiye'nin tabi olduğu Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve AGİT gibi kuruluşların belgeleri hükümet kılavuzluk edebilir” diye konuştu.

Türkiye'de nefret suçlarına ilişkin düzenlemede LGBT kişilerin koruma dışı bırakıldığını ifade eden Erdemir, 'Bu tavır göstermektedir ki AKP Hükümeti, LGBT yurttaşları mağdur eden şiddeti ve ayrımcılığı benimsemiştir” ifadesini kullandı.

'YUMUŞAKLAR HAKKINDAKİ KİTAPLARI VEKİLLER OKUSUN'

Erdemir, gay ve lezbiyenlerle ilgili uluslararası alanda yayımlanan ve Türkçe'ye çevrilen bazı kitapları gazetecilere göstererek, bu kitapları bütün milletvekillerinin okumasını tavsiye etti.