Büro Memur-sen Genel Başkanı Ünalan Açıklaması

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Uğur Ünalan, "Bu yasa kamu çalışanlarını tatmin etmemiştir. Torba yasa maalesef delinmiştir, içerisinde kamu çalışanları adına hiçbir şey kalmamıştır. Bu sebeple umutlarımız bir başka bahara kalmıştır" dedi.


Sendika çalışmaları kapsamında Akçaabat ilçesine gelen Ünalan, bir restoranda yaptığı açıklamada, kamuoyunda "torba kanun" olarak nitelendirilen 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun"un kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını savundu.

Çıkan yasanın kamu çalışanlarını tatmin etmediğini öne süren Ünalan, şöyle konuştu:

"Bu yasa kamu çalışanlarını tatmin etmemiştir. Torba yasa maalesef delinmiştir, içerisinde kamu çalışanları adına hiçbir şey kalmamıştır. Bu sebeple umutlarımız bir başka bahara kalmıştır. Büro Memur-Sen ailesi olarak bundan sonraki süreçte çalışanlarımızın hak ve menfaatleri için var gücümüzle eylemlerimize, söylemlerimize devam etmeye çalışacağız. 62. Hükümeti, kamu görevlilerinin sorunlarının çözümü konusunda harekete geçmeye davet ediyoruz."

- Musul'da rehin tutulanların Türkiye'ye getirilmesi

Ünalan, Musul'da rehin tutulan 49 vatandaşın burnunun bile kanamadan kurtarılmasının Türkiye adına önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın haftalardır süren yoğun çalışmaları neticesinde 49 vatandaşın Türkiye'ye getirildiğini dile getiren Ünalan, "Bu zorlu süreçte acıyı yüreğinde tutup, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne olan güveninden dolayı umutlu bekleyiş ve sorumluluk içerisinde hareket eden 49 vatandaşımızın ailelerine ve toplumumuzun tüm kesimlerine bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA