Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri Fuarı Açıldı

Adana’nın merkez Çukurova Belediyesi'nin organize ettiği Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri Fuarı törenle açıldı.

Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri Fuarı Açıldı

Çukurova'da 40 ilin katılımıyla gerçekleştirilen bin 500 ürün tanıtılan Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri, Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Kenan Evren Kapalı Semt Pazarında açıldı

Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneği (KIRSAL-DER) ve Çukurova Belediyesi organizasyonuyla 20-24 eylül tarihleri arasında 4 gün boyunca sürecek etkinliğin açılışına Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, Kırsal-Der Başkanı Sedat Kolcuoğlu, Uluslararası İş Kadınları Derneği Başkanı Ayça Katlav ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Kırsal-Der Başkanı Sedat Kolcuoğlu, bir Adanalı olarak böyle bir projeyi Adana'ya kazandıranlara teşekkür ettiğini belirterek ‘’İnşallah bu projemiz Adana'ya ciddi katkılar sağlar. Arzumuz, hedefimiz önümüzdeki yıl 81 ili burada ağırlamak.Bütün yöresel ürünleriyle,kültürüyle,değerleriyle burada buluşturmak ‘’ dedi.

Organizasyona ev sahipliği yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ‘’Ekonomiye biraz olsun hareket ve canlılık getireceğine inandığım bu tanıtım günleri her yıl aksatılmadan devam edecektir’’ dedi.

Adana halkına müjdeli bir haber vereceğini söyleyen Çetin,’’Nitelikli niteliksiz göç alan Adanamız son zamanlarda maalesef nitelikli göç verir hale gelmiş işte bizde adananın bu gidişine dur diyeceğiz tersine çevireceğiz sizlerin vereceği destekle. ‘Adananın Değerleri Hemşehri Günleri’ adı altında muhtemelen diğer illerimizin kurtuluş günlerinde Adanamızda da o illerin günü yapılacak’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından organizasyona destek verenler ve emeği geçenlere plaket takdimi ardından fuarın kurdelesi alkışlar eşliğinde kesildi.
Kaynak: İHA