Tkhk Başkan Yardımcısı Özgül'den Tkhk Afyonkarahisar Genel Sekreterliğine Ziyaret

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Özgül, TKHK Afyonkarahisar Genel Sekreterliğini ziyaret ederek kentte yürütülen sağlık çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tkhk Başkan Yardımcısı Özgül'den Tkhk Afyonkarahisar Genel Sekreterliğine Ziyaret

Başkan Yardımcısı Dr. Özgül ve Tıbbi Cihaz ve Yatırım Planlama Daire Başkanı Umut Doğan, gerçekleştirdikleri ziyarette, TKHK Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Deniz Fırat, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından gerçekleştirilen Afyonkarahisar Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katılan Dr. Özgül, burada yaptığı konuşmada, 2015 yılı Ocak ayında yapılacak yeni sözleşmeler öncesi ülke genelindeki tüm birliklere ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, ziyaretlerinin sonunda Ankara’da kurumda yer alan her başkan yardımcılığı tarafından kendi hizmetleri ile ilgili her kent için bir rapor ve değerlendirme notunun hazırlandığını kaydetti.

Kamu Hastaneler Birliğinin kurulum aşamasında hali hazırda kadrosunun olmadığını bu nedenle hem İl Sağlık Müdürlükleri, hem de İl Halk Sağlığı Müdürlükleri bünyesindeki sağlık çalışanları ve veri giriş elemanları ile yapılanmaya gittiklerini vurgulayan Dr. Özgül, “Kurum Başkan Yardımcısı merkezde, ülke genelinde il il planlama düşünüyor.Tüm hizmet başkanlıkları altındaki birimlerde çalışacak personel sayılarının il bazında belirlendi. Kadro standartları çalışmasının hazırlandı. Belirlenen kriterler doğrultusunda hangi birlikte kaç uzman, kaç büro görevlisi çalışmalı tüm bunların çalışmaları yapılıyor. Diğer taraftan kentlerin birlik bazında personel dağılım cetvellerinde de iyileştirmeler yapılıyor. Bu çalışmaların oluşturulan bir komisyon tarafından yürütülüyor. Kentlerin tesis sayılarının, bu tesislerin hasta sayılarının, yatak doluluk oranlarının ameliyat sayılarının ve özellikli birimlerin sayıları gibi pek çok noktaya dikkat ediliyor. Kentler bazında sıkıntılar var. Bazı illerde yığılma bazı illerde ihtiyaç var. Tüm bunları göz önüne alarak yeniden güncellemeye gidiyoruz. Yeni düzenlemeler illere, hekimlerin branşlarına, kurumların kapasitesine ve bunun gibi pek çok konuyu içeren parametreler doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Yeni düzenlemeler 2015 Ocak ayından itibaren uygulamaya geçirilecek” dedi.

Toplantı, sunumlar ile devam etti.
Kaynak: İHA