Sinemanın Adanalıları Başkan Karalar'ı Ziyaret Etti

Adanalı usta sinema sanatçıları Rıza Akın ve Menderes Samancılar, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret etti.

Sinemanın Adanalıları Başkan Karalar'ı Ziyaret Etti

Adana'nın sanattan spora birçok ünlü yetiştirdiğine vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta sinema olmak üzere sanatın birçok dalının gelişmesinde Adanalıların önemli roller üstlendiğini söyledi.

Karalar,"Adanalı sanatçılar ülkede başta sinema olmak üzere sanatın birçok dalında kendini göstermiş ve gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Muzafffer İzgü, Arif-Abidin Dino, Yılmaz Güney, Yılmaz Duru, Ali Özgentürk, ve daha niceleri bu topraklardan yetişti. Bizlerde bir Adanalı olarak memleketimizden böyle insanların çıkmış olmasından dolayı onur ve gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KARALAR'DAN PORTAKAL ÇİÇEĞİNE DAVET
Adanalı sanatçılar Akın ve Samancılar'ı Nisan ayında düzenlenecek olan Portakal çiçeği festivaline davet eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bundan sonra yapakları bütün kültür faaliyetlerine Adanalı sanatçıları getirmeyi planladıklarını söyledi.

Ziyaretin ardından Adanalı sanatçılar Rıza Akın ve Menderes Samancılar belediye personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA