Kazan'da 2 Komşu Kızı 2 Gündür Kayıp

Kazan ilçesinde aynı apartmanda oturan biri 13 diğeri 15 yaşında 2 komşu kızından 2 gündür haber alınamadığı bildirildi.


Kazan ilçesinin Atatürk Mahallesi'nde aynı apartmanda komşu olan kızları Emine Nur B ve İlknur B'nin kayıp olduğunu belirten aileleri, polise başvurdu.

Kazan Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi olan Emine Nur B'nin annesi Döndü B, kimseyle bir husumetlerinin olmadığını belirterek, "Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Çocuğumu bana getirsinler başka bir şey istemiyorum. Biz Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan annelere üzülüyorduk kendi çocuğumuz gibi. Şimdi bizim başımıza geldi. Allah kimsenin ciğerini yakmasın" dedi.

Telefonla pek konuşmayan kızının kaybolmadan önce sürekli telefonla görüştüğünü anlatan anne Döndü B, "Şüphelendim sorduğumda da arkadaşımla konuşuyorum, yeğenlerimle teyzemle konuşuyorum şeklinde cevaplar veriyordu" diye konuştu.

Kızının kaybolmadan önce babaannesinden para istediğini kaydeden anne Döndü B, kendine para verilmeyince kardeşiyle okula gitmek için evden ayrıldığını ancak bir daha dönmediğini söyledi.

Aynı apartmanda oturan komşularının kızı İlknur B'nin de aynı gün kaybolduğunu dile getiren Döndü B, annesinin "Kızlarımız Aile Yaşam Merkezi'ne gittiler" demesi üzerine söz konusu yere gittiklerini ancak onları bulamadıklarını belirtti.

Baba Sulhi B ise komşularının kızları İlknur'un telefonundan ailesine "Biz iyiyiz merak etmeyin. Emine de yanımda eve geleceğiz" yazılı mesaj gönderildiğini daha sonra telefonla kendilerine ulaşılmadığını söyledi.

Amcası Alparslan Y ise İlknur B'nin telefonundan ailesine "Biz PKK'lıyız kızlarınızı kaçırdık, onlara daha ne eziyetler yapacağız" mesajı gönderildiğini ileri sürdü.

Kaynak: AA