Eskişehir'deki Hava Gösterisinin Provası Bile Nefes Kesti

Eskişehir'de, Türk Hava Kuvvetleri'nin 103. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yarın gerçekleştirilecek hava gösterisi öncesinde prova uçuşları adeta nefesleri kesti.


Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan hava araçları, gösteri pilotu Ali İsmet Öztürk ve SOLOTÜRK, Eskişehir'de kurulu bulunan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na bağlı 1. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda prova uçuşlarını yaptı.

SOLOTÜRK Gösteri Ekibi'nin 1. Pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın saat 14.00'te gerçekleştirilecek etkinliğe vatandaşları davet etti.

Kendilerinin dışında Türk Yıldızları Akrobasi Timi'nin ve gösteri pilotu Ali İsmet Öztürk'ün uçuşlarının gerçekleştirileceğini ifade eden Kurt, "Hürkuş'un geçişi olacak. Bando konseri, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan hava araçlarının geçişi de yapılacak. Yarın, kent halkını gösteriye bekliyoruz. Eskişehir halkını çok güzel bir gösteri bekliyor" dedi.

Vatandaşların, etkinlikle ilgili izlenim ve fotoğraflarını "#HVKK_Eskisehir14" hashtagi ile Twitter üzerinden paylaşabileceği bildirildi.

Kaynak: AA