Chp Yalova Milletvekili İnce, Yatağan'da Açıklaması

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Sanki CHP iktidarında alındı bu rehineler de AK Parti iktidar oldu, rehineleri kurtardı. Böyle bir hava estiriliyor" dedi.


İnce, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ile partisinin Yatağan İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Parti binası önünde partililere hitap eden İnce, AK Parti'nin genel seçimlerde 330'dan fazla milletvekili çıkarması durumunda ülkeye başkanlık sistemini getireceğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm kurum ve kuruluşları kontrolünde tuttuğunu, cumhurbaşkanı olmasına rağmen AK Partili kimliğiyle hareket ettiğini öne süren İnce, şöyle konuştu:

"Parti kongrelerinde boy gösteren, kanunları dinlemeyen, bankacılık kanununu tanımayan, fetva vererek Diyanet İşleri Başkanı olan, çocuk sayısına karışarak jinekolog olan, aynı zamanda hakim ve savcı olan, başkomutan olan ve hatta başbakandan sorumlu cumhurbaşkanı olan bir cumhurbaşkanı var."

Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nda rehin alınan 49 kişinin 101 gün sonra serbest bırakılmasına sevindiklerini ancak büyük bir zafer kazanılmadığını savunan İnce, "Sanki CHP iktidarında alındı bu rehineler de AK Parti iktidar oldu, rehineleri kurtardı. Böyle bir hava estiriliyor" diye konuştu.

2012 yılında Suriye tarafından düşürülen Türk jeti ve son olarak IŞİD tarafından rehin alınan 49 kişiye rağmen Erdoğan'ın dünya lideri şeklinde gösterildiğini dile getiren İnce, "Türkiye'nin durumunu özetlemem gerekirse şöyle özetlerim; AK Partiliye kıyak, bürokrata kızak, göstericiye dayak, cumhuriyete tuzak, dürüstlükten ırak, ey Tayyip Erdoğan, milletin yakasını bırak" ifadesini kulandı.

Genel seçim öncesinde seçime hazırlık politikalarını da değiştirdiklerini anlatan İnce, seçim bölgesi kavramını kaldırarak, seçimlerdeki tüm sandıkları seçim bölgesi ilan ettiklerini kaydetti.

İnce, tüm seçim sandıklarında CHP'lilerin ter ve emeklerinin bulunacağını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bu kötü gidişatına 'dur' dememiz lazım. Benim kurultaydaki çıkışım da derdim de buydu. İnsanlara umut olmamız lazım. Yürekli olmamız, korkmamamız lazım ve bu seçimde ampulü söndürmemiz lazım. Böyle bir ortamda biz CHP olarak insanların yüreğinde olmalıyız. Umut biz olmalıyız, geleceği biz söylemeliyiz, biz belirlemeliyiz. Onun için ve partiyi iktidar yapmak için yollara düştüm."

Kaynak: AA