Bal Mumundan Heykelleri 16 Ayda 400 Bin Kişi Gördü

Eskişehir'de, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten diğer dünya liderlerine, padişahlardan sanatçılara kadar 166 bal mumu heykel bulunan müzeyi 16 ayda 400 bin kişi ziyaret etti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "Yılmaz Büyükerşen Bal Mumu Heykeller Müzesi", Türkiye'de alanında tek olduğu için hem yerli hem de yabancı turistlerden ilgi görüyor.
Ziyarete 19 Mayıs 2013'te açılan ve Kent Belleği ile Çağdaş Cam Sanatları müzelerinin de yer aldığı Büyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi'nde bulunan binayı 16 ayda 400 bin kişi gezdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in bağışladığı 166 heykelin sergilendiği müzede, Atatürk'ün yanı sıra diğer bazı dünya liderleri, sanatçı, sporcu ve medya mensuplarının figürleri görülebiliyor. Burada Eskişehir'in tarihinden kesitler de bulunuyor.
"Türkiye'nin ilk ve tek bal mumu heykel müzesi" olan bina, yaklaşık 20 yıllık çalışmanın ürünü olarak vatandaşların beğenisine sunuldu.
Tesisten elde edilen gelir, bağış koşulu gereğince ihtiyaç sahibi kız çocuklar ve engellilerin eğitimi için harcanıyor.
Müzenin benzerlerinin İstanbul, İzmir, Antalya gibi turistik kentlerde de açılması için çalışmalara devam ediliyor.
-"Biz tarihimizin ürünüyüz ve yetiştirdiğimiz insanlar kadarız"
Büyükerşen, bal mumu heykellerin, tarihle ve ünlü kişilerle bir nebze de olsa insani bir temas kurmayı kolaylaştırdığını söyledi.

Bu eserleri oluşturmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu vurgulayan Büyükerşen, şöyle konuştu:
"Biz tarihimizin ürünüyüz ve yetiştirdiğimiz insanlar kadarız. Gurur duyulacak bir tarihimiz var. Gurur duyulacak insanlar yetiştirdik ancak tarihimize de insanlarımıza da hak ettikleri değeri veremediğimizi düşünüyorum. Bal mumu heykeller, tarihle ve ünlü kişilerle insani bir temas kurmaya çok uygun. Bal mumu heykelleri bu yüzden seviyorum. Umuyorum ki yaptığımız heykeller tarihimizle insanımızla yani kendimizle barışmak konusunda karınca kararınca da olsa bir katkı yapacak ve ziyaretçiler onların yanında çektirdikleri fotoğraflar sayesinde canlılarıyla bir araya gelmiş ve tanışmış olmak gibi anılara sahip olacak."
Kaynak: AA