Amberin Zaman'dan Yeginsu'ya destek

11 Haziran'da IŞID militanlarının Türkiye'nin Musul Konsolosluğunu basarak çalışanları rehin almasının ardından attığı tweet ile tepki toplayan Amberin Zaman için tatil vakti geldi.

Amberin Zaman'dan Yeginsu'ya destek
Konsolosluk çalışanlarının rehin alındığı gün 'Gerizekalı IŞID yüzünden tatilim ertelendi' tweet'ini atan Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, dün de The New York Times gazetesinde Hacıbayram Camii'nde IŞID için eleman toplandığını yazan Ceylan Yeginsu'ya sahip çıktı.

Yenginsu'yu haklı çıkarmak için bir köşe yazısı kaleme alan Amberin zaman şu ifadeleri kullandı; Mevkii değişti ama huyu değişmedi. Batı basınında peş peşe Türkiye'yi IŞİD'i ilişkilendiren haberler çıkınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortada bir komplo olduğunu savundu. The New York Times gazetesinin Ankara'nın Hacıbayram mahallesinden Suriye'ye IŞİD'e katılmak için giden Türklerle ilgili haberini yerden yere vurdu. Bizlerin aşina olduğu “edepsiz” ve “aşağılık” sıfatlarını kullandı. Hedefteki gazeteci bu kez haberde imzası bulunan The New York Times'ın İstanbul bürosu muhabirlerinden Ceylan Yeginsu idi. Cumhurbaşkanı'na göre Yeginsu'nun maksadı doğru habercilik değil, Türkiye'yi karalamaktı.