'Akdeniz Meyve Sineği' İle Mücadele Toplantısı

LJiftçilere, narenciye zararlısı "Akdeniz Meyve SineğŸi" mücadelesi anlatıldı.

Adana LJiftçiler BirliğŸi'nden yapılan açıklamaya göre, narenciye üreticisinin "belası" durumunda olan ve narenciye ihracatında önemli engel teşŸkil eden zararlı ve mücadelesi hakkında çiftçilerin bilgilendirilmesi amacıyla Birlikte toplantı yapıldı.
Ziraat Mühendisi Naime ElekçioğŸlu, zararlının ağŸırlıklı olarak şŸeker oranı yüksek olan mandalina ve portakalda hasara yol açtığŸını belirtti.

Zararlının özellikle hasadı yaklaşŸan çeşŸitlere zarar verdiğŸini, üreticinin bu döneminde mücadelesinin önemli olduğŸunu vurgulayan ElekçioğŸlu, şŸunları kaydetti:
" Akdeniz meyve sineğŸi, geçtiğŸimiz bütün bir yıl boyunca bölgemizde aktifti. Türkiye olarak geçtiğŸimiz yıl gönderdiğŸimiz ürünlerde 22 adet geri bildirim aldık. Bu sinek, yurt dışŸında karantina uygulanan bir zararlıdır. Toleransı sıfırdır. Yurt dışŸına ihraç ettiğŸimiz 15 tonluk partideki ürünlerden bir tanesinin bile Akdeniz meyve sineğŸi tarafından zarar görmemişŸ olması gerekiyor."
Toplantıya Adana Narenciye ǜreticileri BirliğŸi BaşŸkanı Remziye Karabucak, Adana Biyolojik Mücadele AraşŸtırma İstasyonu MüdürlüğŸü uzmanları, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık MüdürlüğŸü uzmanları, Seyhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık MüdürlüğŸü elemanları ile çok sayıda zıraat mühendisi, ilaç bayisi ve narenciye üreticisi katıldı.


 
Kaynak: AA