Sivas Kongresi'nin 95. Yıldönümü

Sivas Kongresi'nin 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a gelişi, temsili olarak canlandırıldı.

Sivas-Erzincan kara yolu güzergahından Ak-Su Parkı önüne gelen temsili Atatürk ve silah arkadaşları, Vali Alim Barut, Garnizon Komutan Vekili Cengiz Güneşer, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, il protokolü ve Sivaslılar tarafından karşılandı.
Ak-Su Parkı önünde araçtan inen Atatürk'ü canlandıran Devlet Tiyatrosu oyuncusu Orkun Gülşen, Vali Alim Barut'a Sivas'ın nasıl olduğunu sordu. Barut'un, Sivas'ın Atatürk'ün emrine amade olduğunu söylemesi üzerine temsili Atatürk, "Buyrun, hep beraber kongremizi açalım" dedi.

Atatürk Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüş sırasında Atatürk'ü canlandıran oyuncu Gülşen, o döneme ait bir araca binerek yol boyundaki vatandaşları selamladı. Yürüyüş sırasında Sivaslılar da temsili Atatürk'e sevgi gösterisinde bulundu.
Yürüyüş, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde son buldu. Kongre binası önünde araçtan inen temsili Atatürk ve beraberindeki il protokolü, kent meydanındaki Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA