Silahlı Kuru Üzüm Nöbeti Tutuyorlar

Turgutlu LJiftçi Malları Koruma BaşŸkanı Mahmut LJetin, çekirdeksiz kuru üzüm üreticilerinin hırsızlığŸa karşŸı üzüm sergi alanlarında silahla nöbet tuttuğŸunu söyledi. LJetin, "İşŸi ve tarlası olmayan tarım arazilerine girmesin" dedi.

LJetin, Turgutlu Ziraat Odası BaşŸkanı Abdullah şženol ile üzüm sergilerini gezerek, üreticilerle görüşŸtü. Hırsızlık olaylarına karşŸı üreticileri uyaran Mahmut LJetin, geçtiğŸimiz hafta sonu Turgutlu Ovası LJakalazmağŸı mevkinde yoldan geçen ve hırsız zannedilen kişŸiyi korkutmak amacıyla ateşŸ edilmesi sonucu yaralandığŸını hatırlattı.
Bu tür olayların yaşŸanmaması için Turgutlu ovasında bulunan tarım arazilerine sahipleri haricinde işŸi olmayanları bu mevsimde girmemeleri konusunda uyaran LJetin, şŸöyle konuşŸtu:
"LJiftçimiz tarım arazilerinden elde ettiğŸi ürünlerden kazandığŸı para ile hayatlarını sürdürmektedir. ǖzellikle hırsızlık olaylarının en fazla olduğŸu ürün olan üzüm hasadı zamanını yaşŸamaktayız. Bütün çiftçilerimiz gece gündüz üzümünü kurutmak için hazırladıkları sergilerde ailece ve silahlı nöbet tutmaktadırlar. Bir yıl boyunca bu ürünü alabilmek için uğŸraşŸ veren çiftçilerimiz ürününü bizim ekiplerimizin jandarma ekiplerinin yanı sıra kendi güvenlik tedbirleriyle korumaktadırlar. Ovamızda tatsız olayların yaşŸanmaması için tarım arazilerine sahipleri haricinde işŸi olmayanları girmemeleri konusunda uyarıyoruz. Tarım arazilerimiz bizim ekiplerimiz ve Jandarma ekiplerimiz tarafından sürekli devriye halinde görev yapılarak korunmaktadır."
ǜzüm sergisi başŸında silahlı nöbet tutan çiftçi Fatih Tunçtan ise ürünlerini hırsızlara kaptırmamak için ruhsatlı silahıyla nöbet tuttuğŸunu söyledi.
 
Kaynak: AA