Pertek'te Altyapı Çalışmaları

Pertek Kaymakamı Memiş İnan, köylerde hayat standardını yükseltmek için yol ve su götürmeye devam ettiklerini bildirdi.

İnan, yaptığı yazılı açıklamada, kuraklığa karşı önlem almak amacıyla 29 köy ve mezraya ek su kaynağı sağlamak üzere çalışma yürüttüklerini belirtti.

İnan, 90 gündür kepçe kiraladıklarını, 20 bin 500 metre boruyla köylere bu ek kaynaklardan su götürdüklerini ifade ederek, "2 köyümüze ihale yoluyla içme suyu tesisi ve ek kaynak kazandırıldı. 10 köyümüzün daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda su ihtiyacını temin amaçlı su depolarının bakım ve onarımı yapıldı. Ballıdut, Gövdeli, Çukurca, Ayazpınar ve Konaklar istikametinde İl Özel İdaresiyle protokol yapılarak 6 kilometre asfalt yapıldı. Elmakaşı, Ayazpınar ve Pirinççi köylerine kanalizasyon tesisi kazandırıldı" ifadesini kullandı.
Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projeleri (KÖYDES) içinde de yapımı devam eden birkaç çalışma dışında büyük kısmının bitirildiğine dikkat çeken İnan, "Hizmetlerin sağlanması amacıyla 933 bin lira harcama yapıldı. İmkanlar dahilinde ihtiyaç ve aciliyet eksenli olarak hizmetler devam edecek" açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA