Kemal Kılıçdaroğlu yine çark etti

Star TV Ana Haber bültenine konuk olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Engin Altay'ın kitapçık fırlatmasını "meşru müdafa sözleriyle yorumladı... Aynı Kılıçdaroğlu bir saat sonra yaptığı açıklamada çark etti.

Kemal Kılıçdaroğlu yine çark etti
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir programda programda Engin Altay'ın kitapçık fırlatmasını 'Hukukta, meşru müdafaa var. Siz zorunlu olduğunuz zaman belli bir suçu işlersiniz ve o suç olmaktan çıkar. Tipik örneği ceza hukukundadır bunun. Adam öldürmek suçtur, ama meşru müdafaa içinde öldürürseniz suç değildir. Şimdi söz istiyor, söz verilmiyor, iç tüzüğe göre istiyor, 'vermeyeceğim' diyor. Vermezseniz, siz Anayasa'yı çiğniyorsunuz. Kim? Anayasa'yı çiğneyen TBMM Başkanı' sözleriyle savundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu o yayından sonra da Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği barış festivaline katıldı.

Bir saat önce televizyonda Engin Altay'ın şiddet içerikli hareketine arka çıkan kılıçdaroğlu, barış festivalinde 'barışı bozan biziz' diyerek siyasetin özeleştirisini yaptı...

Kılıçdaroğlu şunları söyledi; Barışı seviyoruz. Sevdiğimiz şundan belli, çocuklarımıza barış adını veriyoruz. Bütün inançların ortak alanıdır barış aslında. ama barışı bozan da biziz. O zaman yapmamız gereken, barışı sağlamak için çaba sağlamak.

Festival gecesinin sürprizi ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'den geldi. Pavey, sanatçı mazlum çimen'le düet yaptı...