Kazan'da Kavun Pazarı Açıldı

Kazan ilçesinde her yıl geleneksel olarak kurulan kavun pazarı bu yıl da düzenlenen bir törenle açıldı.

Belediyenin öncülüğünde kurulan kavun pazarının açılışına Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile sivil toplum örgütü temsilcileri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Veysel Beyru, pazarın açılışında yaptığı konuşmada, sezonun üreticiler için bereketli ve bol kazançlı geçmesi temennisinde bulunarak, "Bu kavun pazarının benim için anlamı biraz daha farklı. 5 yıl önce 30 Ağustos'ta Kazan'a ayak basmıştık. İlk programımız da kavun pazarının açılışı olmuştu. Sanıyorum bu hafta ya da öbür hafta tayinimiz çıkacak ve buradan ayrılacağız. Son açılışımız da yine Kavun Pazarı oldu" dedi.


Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, açılışta yaptığı konuşmada, pazarın kurulduğu alanda yapılan düzenlemeler hakkında bilgeler verdi. Ertürk, ilçede yetiştirilen kavunun kendisine has tadı, kokusu ve uzun süre saklanabilmesi nedeniyle tercih sebebi olduğunu, çiftçinin önemli tarımsal gelir kaynaklarından birisi olan kavunun sadece Kazan'a değil, çevre il ve ilçelere de gönderildiğini söyledi.

Açılışta, pazarın açılışına katılan üreticiler arasında kura çekildi. Kurada çıkan 4 üreticinin kavununun pazarlık usulü ile belediye tarafından satın alınmasıyla satışlar başlatıldı.
Kaynak: AA