Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Ordu'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı'nın 2015'in Mart ayı itibariyle Allah'ın izniyle hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Memleketi Giresun'daki ziyaretlerinin ardından Ordu-Giresun Havalimanı inşaatını ziyaret eden Canikli, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Canikli, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havaalimanı'nın iki şehrin uzun yıllardan beri beklediği, hayal olarak hep gündeme getirdiği bir proje olduğunu söyledi.

Projenin 30 yıldan fazla mazisi olduğunu dile getiren Canikli, "Hem Ordu ve hem Giresun bu projeyi çok istedi, çok açıdan birçok nedenle bu projeyi çok istedi. Buna bu bölgenin ihtiyacı olduğunu hep ileri sürdü ve en sonunda uzun uğraşlar ve mücadelelerden sonra bu projenin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı ve inşallah artık sona geliyoruz" diye konuştu.

Bakan Canikli, Ordu-Gresun Havalimanı'nın hava yolu ihtiyacının giderilmesini sağlayacak bir proje değil, aynı zamanda bir prestij projesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Burada kullanılan yöntem, teknoloji büyüklük itibariyle ve mimari proje itibariyle Türkiye'nin, hatta dünyanın sayılı havaalanlarından bir tanesi oldu ve olacak özellikle tamamlandıktan sonra. Biliyorsunuz en önemli özelliği denizin ortasına inşa edilmiş olması. Dünyada bu şekilde çok fazla havaalanı yok. İkincisi, en büyük uçakların dahi ineceği pist uzunluğuna sahip olan bir proje ve aynı zamanda iki ile de sınırı olan, aynı zamanda hem Ordu ve hem Giresun sınırları içerisine giren bir proje ve ayrıca görsellik itibariyle özellikle ışıklandırma yoluyla buranın her gün görsel şölene döndürülecek bir konumu da var."
Havalimanı tamamlandığında görsel şölene dönüştürecek çalışmaları sürdüreceklerini dile getiren Canikli, "Çünkü bazı yatırımların bu özelliği de vardır, prestij projelerin özellikle görsel açısından da dünyanın sayılı projelerinden, yatırımlarından bir tanesi olacak. Tamamlandıktan sonra kısa bir süre içerisinde iki ilimizin ekonomisine, sosyal hayatına, kültür hayatına çok büyük katkılar sağlayacağını hep birlikte göreceğiz. Buranın kaderi, geleceği değişecek" ifadesini kullandı.
- Birkaç ay erken bitirilebilir
Bakan Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı'nın kısa süre sonra bitirebileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"En geç Mart 2015 olarak, en geç, bunun altını çizmek istiyorum ama görüşmelerimiz devam ediyor, öne çekme ihtimali kuvvetle muhtemel ama ne kadar öne çekebiliriz şu anda söyleyemiyorum. 2015'in Mart ayı itibariyle Allah'ın izniyle hizmet vermeye başlayacak en kötü ihtimale ama tabi birkaç ay daha öne çekme ihtimalimiz olabilir. Önümüzdeki günlerde onu netleştireceğiz Sayın Ulaştırma Bakanımızın talimatı var öne çekilmesi noktasında, ekipler çalışıyor sanırım kısa süre içerisinde ne kadar öne çekebileceğimizi göreceğiz ama en kötü ihtimalle mart ayında bölgenin hizmetine girmiş olacak."
Canikli Ordu-Giresun Havalimanı inşaatındaki incelemelerinin ardından Giresun'un Bulancak ilçesini ziyaret etti.
Kaynak: AA