Gözlü Yolunda Seferberlik

Büyük mağduriyetlere neden olan ve birçok trafik kazasının yaşandığı Sarayönü-Gözlü yolunun yapım çalışmaları başladı. Yolun yapımı için seferber olan ekipler, 20 gün içerisinde yolun tamamlanmasını hedefliyor.

Daha önce Konya İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen ve yapımına başlanacak olan Sarayönü-Gözlü yolu, yeni Büyükşehir yasasına geçilmesinin azizliğine uğramıştı. Yeni Büyükşehir yasası ile birlikte İl Özel İdaresi'nin kapanması ve tüm işlerin Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devrolmasıyla, yolun işlemleri sil baştan alındı.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden ihalesi yapılan yolun resmi sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan firma yolun yapımına hızlı bir şekilde başladı.

Malzemesi serilmeye başlayan yolda bir yandan yol kenarları greyderle temizlenirken diğer yandan silindir ile sıkıştırma işlemleri yapılıyor.
Yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Gözlü Eski Belediye Başkanı ve Sarayönü Belediye Meclis Üyesi Muammer Özşahin, ekiplerden bilgi aldı. Yol yapım çalışmaları hakkında bilgi veren yapımcı firma yetkilileri tüm ekiplerini bu yol için topladıklarını söyledi.

Tüm iş makineleri ile seferber olduklarını belirten yetkililer, "10-15 gün içerisinde malzeme serme ve sıkıştırma işlemleri tamamlanır. 10 gün içerisinde de asfaltlama işleri tamamlanır. 17 kilometrelik yolun 25 günde tamamlanacağını öngörüyoruz fakat hedefimiz 20 günde tamamlayıp teslim etmek" dedi.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Belediye Başkanı Nafiz Solak ise şunları kaydetti.

"Mağduriyetlerin ve yapın süresinin uzadığının farkındayız. Fakat sürenin uzamasının sebebi ihalenin resmi bekleme süresidir. Keyfi bir bekleme değil. Zaten meclis üyemiz Muammer Özşahin ile birlikte sürekli bu işin takibini yapıyorduk. En fazla 25 güne yol tamamen bitmiş olur ama 4-5 gün içerisinde trafiği rahatlatacak şekle gelir. Bittiğinde çok güzel bir yola kavuşacağız. Yapım aşamasına kadar geçen süre uzun olarak görülebilir. Aslında uzun bir süre değil.
Resmi prosedürün tamamlanması için gereken süreye baktığımız zaman kısa bir süre olarak bile değerlendirilebilir. Bu da Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu olarak çalışmamızdan kaynaklanan bir durum. Bu anlamda yolumuzun yapımı için emeği geçen herkese, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, Fen İşleri Daire Başkanı Selim Büyükkarakurt ve Alt Yapı Sorumlusu Ramazan Şevik'e teşekkür ederim."
Kaynak: AA