Eskişehir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92'nci Yıl Dönümü

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü törenle kutlandı.

Vilayet Meydanı'nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Vali Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Jale Nur Süllü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı.
Törende konuşan Süllü, Eskişehir'in ilk çağlardan bu yana Anadolu'da hep önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Eskişehir topraklarında bir uç beyliği olarak atılan temeller üzerinde yükselen Osmanlı Devleti'nin 700 yıl üç kıtaya hakim olarak egemenliğini sürdürdüğünü dile getiren Süllü, şunları kaydetti:
"Batı Anadolu'daki pek çok şehirle Eskişehir'i de işgal eden Avrupalı emperyalist ülkeler, bu topraklarda hiç beklemedikleri bir şekilde Türk insanının vatan, millet ve bağımsızlık sevgisinden doğan olağanüstü bir mücadeleyle karşılaşmıştır. Bu mücadele ile kurtuluş savaşlarının en şiddetlilerine sahne olan bu yöre ve şehrimizin şehit kanlarıyla sulanmış toprakları, yepyeni bir Türk devletinin, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşuna da beşiklik etmiş topraklardır. Bu topraklarda elde edilen zaferlerin ardından, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, kendi öz kaynaklarına dayalı ekonomisi ve kültürel devrimleriyle çok kısa bir sürede mucizeler yaratan bir ulus olarak dünyada örnek alınır hale gelmiştir. Kuşkusuz, zafer ve başarılarla dolu tarihimizle ulus olarak gurur duyuyoruz."
Etkinlik sırasında Türk bayrağı taşırken fenalaşan bir öğrenciye ilk müdahaleyi, katılımcıların arasında yer alan ve tıp doktoru olan Tepebaşı ilçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç yaptı. Bu öğrenci daha sonra 112 Acil Servis ekiplerince ambulansta tedavi edildi.
Halk oyunu gösterisiyle sona eren törene, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA