Çözüm sürecine Davutoğlu modeli

Çözüm sürecinin ‘tek sorumlusu’ olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, koordinasyondaki birimleri Arınç, Akdoğan ve Ala arasında paylaştırdı.

Çözüm sürecine Davutoğlu modeli
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığındaki kabinede sürpriz görevlendirmeler yapıldı. Çözüm sürecinin'tek sorumlusu' olan Davutoğlu, koordinasyondaki birimleri Arınç, Akdoğan ve Ala arasında paylaştırdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 62. hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısında başbakan yardımcılıkları arasında görev dağılımı yapıldı. Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısına yeni Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan, AB Bakanı Volkan Bozkır ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ilk kez katıldı.

Alınan bilgilere göre Bakanlar Kurulu toplantısında Davutoğlu çözüm sürecindeki görev dağılımı ile ilgili yeni bir modeli gündeme getirerek “Sorumlu hükümetin başı olarak ben olacağım. Bütün arkadaşlarımız çözüm sürecinin başarıya ulaşması için çalışacak. Sekreterya çalışmalarında da yardımcılarım Bülent Arınç ve Yalçın Akdoğan ile ilgili bakanlar görev alacak” dedi.

Basın Yayın Akdoğan'da

TBMM ile ilişkiler görevinin yanı sıra daha önce bulunmayan “Kamu diplomasisiyle ilgili işlerin yürütülmesi” görevi de oluşturuldu ve bu görev Akdoğan'a verildi. Akdoğan'a Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT, AA ve RTÜK de bağlandı.