25. Burhaniye- Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali Sona Erdi

Bu sene 25'incisi TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca anısına düzenlenen ve 3 gün süren Burhaniye- Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un da katılımlarıyla kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde, Burhaniye'nin kardeş şehri Bijelo-Polje halk oyunları ekibi ve Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi gösterileri sundular.
Festival, Hayrettin Karaca felsefesini anlatan bir panel ve daha sonrasında ünlü oyuncu Cengiz Küçükay Tiyatrosu "Haydi Hayırlısı" oyunuyla devam etti. Briç turnuvası düzenlendi.

Burhaniye Yelken Kulübünün düzenlediği Optimist yarışması yapıldı. "Eğlence engel Tanımaz Şenliği" Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yilmaz ve Uzman Psikoterapist & Aile Terapisti Öznur Ulaş 0-12 yaşta ergenlik konulu panel düzenlendi.

Miss Ören Güzellik Yarışması gerçekleştirildi.

Festivalin konser bölümünde ise İsmail Özkan, Hüner Coşkuner, Yaşar Özel ve Ferhat Göçer sahne aldı.
Festivalin son gününde Ören Basketbol Sahası'nda Streetbool turnuvasında takımlar birbiriyle kıyasıya maç yaparken, Windsurf yarışmasında da heyecan doruğa ulaştı. Bebek emekleme ve yürüteç ile yürüme yarışması yapıldı. Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan zeytin ve zeytinyağı konulu bir de panel düzenlendi

Kaynak: AA