Soma Maden Şehitliğini Manisa Büyükşehir Belediyesi Yapacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’yi ziyaret ederek maden şehitlerinin bulunduğu alanda yapılacak düzenleme ile ilgili bilgi verdi.

Soma Maden Şehitliğini Manisa Büyükşehir Belediyesi Yapacak
Maden şehitlerinin bulunduğu mezarlıkla ilgili anıt projeleri olduğunu ifade eden Memiş, “Şehitlerimizin manevi şahsiyetlerinde onlara olan borcumuzu yerine getirelim istedik. Umarım bir nebzede olsa onlara olan vefa borcumuzu yerine getirmiş oluruz” diye konuştu.


Soma’yı ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, madenci şehitleriyle ilgili mezarlıkta yapılacak anıtla ilgili temaslarda bulundu. Memiş’e, Soma ziyaretinde Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Emine Müge Kuğu ile birlikte Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci ve Soma Koordinatörü Salih Oğuz Belgül eşlik etti. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’yi ziyaret eden Büyükşehir Genel Sekreteri Memiş, hazırladıkları proje hakkında bilgi verdi. Mayıs ayında Türkiye’yi yasa boğan üzücü olayın kendilerini derinden yaraladığını ifade eden Memiş, “Tabi bu elim olay hepimizi yıktı. Ailelerimizin acılarını ortadan kaldırmak mümkün değil. Bu acıları ülke olarak hep birlikte yaşadık. Bu ailelerimizin acılarını paylaşmak için buradayız. Tabi takdiri ilahi tedbir almaktan başka çaremiz yok” diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZİN ADLARINI YAŞATMAK İSTİYORUZ
Soma’da madenci şehitlerinin mezarlarının bulunduğu bölgede yapacakları proje ile ilgili daha önce Ergene’ye bilgi verdiklerinin altını çizen Memiş, şunları söyledi: “Maden şehitlerimizin mezarlığının olduğu bölgede bir anıt projemiz var. Şehitliğin düzenlenmesi noktasında teknik ekibimiz çalışmalarını tamamladı. Şehitlerimizin manevi şahsiyetlerinde onlara olan borcumuzu yerine getirelim, adlarını yaşatalım istiyoruz. Tabi tüm şehitlerimiz burada defnedilmemiş. Ama hepsinin anısını yaşatabilmek adına, isimlerini bu anıtta yazacağız. Umarım ki bir nebzede olsa onlara olan vefa borcumuzu yerine getirmiş oluruz.”
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Maden şehitlerimiz için yürüttüğünüz bu anlamlı çalışma nedeniyle, Soma halkı adına büyükşehir belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin hizmetleri bir bütün içinde tamamlaması gerektiğini söyleyen Ergene, “bu doğrultuda ilçe belediyesi olarak düşüncemiz kesinlikle büyükşehir belediyesinin işlerini kolaylaştırmaktır. İşbirliği içerisinde çalışma yürütüp, halkımıza en iyi hizmeti vermek istiyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir belediyesinin maden şehitleri için hazırladığı anıt projenin hem aileleri hem de Somalıları mutlu ettiğinin altını çizen Soma Belediye Başkanı Ergene, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konu dışarıdan gelen misafirlerimizin de dikkat çektiği bir husus. Bu nedenle attığınız bu adım için sizlere teşekkür ediyorum. Soma Belediyesi olarak bütün imkânlarımızla bu çalışmaya destek vermeye hazırız. Hatta Maden İhracatçıları Birliği ve Türkiye Müteahhitler Birliği’nden burayla ilgili yardım teklifi var. Bunlarda değerlendirilebilir.”

PROJE YILBAŞINA KADAR TAMAMLANACAK
Manisa Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Emine Müge Kuğu, maden şehitleri için hazırladıkları proje hakkında Soma Belediye Başkanı Ergene ve meclis üyelerine bilgi verdi. Projeyi bir aksilik olmaması durumunda yılbaşına kadar tamamlamayı planladıklarını ifade eden Kuğu, “Burada Mayıs ayında yaşanan üzücü olayda hayatını kaybeden 301 madencinin yanı sıra, Soma’da daha önce hayatını kaybetmiş 86 madencimizin de ismini yazacağız” dedi.

Kaynak: İHA