PKK oyuncakaları bile yaktı

Siirt'te, Kürtçe eğitim için açılan okulların kapatılmasını bahane eden bir grup merkeze bağlı Doluharman ile Tuzkuyusu köylerindeki okullara molotoflu saldırı düzenledi. İnkapı köyündeki okulun da bayrağı indirildi.

PKK oyuncakaları bile yaktı
Edinilen bilgilere olay, dün akşam 19.00 sularında meydana geldi. Merkeze bağlı Doluharman köyünde 220 öğrencinin eğitim gördüğü ilk ve ortaokulunu basan göstericiler öğrenmenevine molotof attı. Durumu fark bir vatandaşın yetkililere haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürürken, örgüt yandaşları da gece karanlığında izlerini kaybettirdi. Okulun öğretmenevinde büyük çaplı hasar meydana gelirken, eğitime de geçici süreyle ara verildi.

OKULU ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER TEMİZLEDİ
Sabah erken saatlerinde okula gelen öğretmenler şok manzara ile karşılaştı. Öğretmenevinde yaşanan büyük çaptaki maddi hasar nedeniyle öğretmen ve bir kısım öğrenciler kendi imkanlarıyla okulu temizledi.

OKULUN BAYRAĞINI İNDİRDİLER

Ayrıca, aynı güzergahta yaklaşık 5 kilometre ötedeki Tuzkuyusu köyünü de giden grup, burada bulunan okulu da molotofla yaktı. Aynı gece merkeze bağlı İnkapı köyünde bulunan okulun bayrağını da indiren göstericiler propaganda yaparak gece karanlığında izlerini kaybettirdi.

Siirt'te iki okulun molotofla yakılması ve 1 okulun Türk bayrağının indirilmesi nedeniyle birçok veli çocuklarını okula göndermedi.

VALİLİK: ÖĞRENCİLERİN OYUNCAKLARI BİR ARAYA TOPLANIP YAKILDI
Siirt Valiliği, PKK tarafından ateşe verilen 2 köy okulunun PKK/KCK örgütü tarafından kundaklandığı belirterek, okuldaki çocuk oyuncaklarının da ateşe verildiği ifade edildi.

Merkez Doluharman ve Tuzkuyusu Köyü'nde dün kundaklanan okullarla ilgili Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 'Siirt İli Merkez Doluharman Köyünde bulunan İlköğretim Okulu ile Tuzkuyusu Köyünde bulunan Anaokuluna 18 Eylül 2014 günü akşam saatlerinde PKK/KCK terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından kundaklama gerçekleştirilmiştir. İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemelerde; Doluharman İlkokul binası içerisinde bulunan öğretmenler odasının yanıcı, patlayıcı madde kullanılmak suretiyle yakılarak kullanılmaz hale getirildiği, Tuzkuyusu Anaokul binası içerisinde bulunan ve anaokul öğrencilerinin kullandığı oyuncakların bir noktaya toplanılarak yakıldığı tespit edilmiştir. Gerçekleştirilen saldırı neticesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinde bir aksama meydana gelmemiş olup, olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla adli tahkikat başlatılmıştır' denildi.