Menemen Gazileriyle Anma Gününde Kucaklaştı

Menemen’deki Muharip Gaziler, 19 Eylül Gaziler Günü’nde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i makamında ziyaret ederek, maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Menemen Gazileriyle Anma Gününde Kucaklaştı
Menemenli Gaziler’in ziyaretinden onur duyduğunu söyleyen Başkan Tahir Şahin, “Şehit ve Gazilerimiz için ne yapsak azdır” diyerek tüm Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.
19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Menemen’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunuş töreninin ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i makamında ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Menemen Şubesi’ne üye Kıbrıs Barış Harekatı, Kore ve Terör Gazileri; 10 yıldır aralıksız sürdürdüğü yardımlarından dolayı Başkan Tahir Şahin’e teşekkür ettiler.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Menemen Şubesi Başkanı emekli Öğretmen Murat Gürçayır, 10 yıl önce kahve köşelerinde buluşup teşkilatlanmaya çalışan gazilerin, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in maddi ve manevi destekleri ile bugün birlik içinde büyük bir gururla törenlere katıldıklarını söyleyerek; “Sayın Başkanımız elimizden tuttu ve bize yer vererek donattılar. Bugün bir yerlere geldiysek, bunda sayın Başkanımızın maddi ve manevi katkıları çok büyüktür. Bizden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü’nde Menemenli Muharip Gazileri makamında ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Belediye Başkanlık makamımızı bu güzel gün dolayısıyla ziyaretinizden dolayı şahsım, Başkanlığımız ve Belediye Ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Bizim için sizleri burada ağırlamak bir şereftir, onurdur. Eğer Şehitlerimiz ve Gazilerimiz olmasaydı, bizler bugün burada olamazdık. O şehitler ve gaziler olmasaydı; ne bu vatan, ne bu Türkiye Cumhuriyeti, ne bu bayrak, ne bu topraklar olurdu. Esaret altında ne kadar yaşayabilirsek, o kadar yaşardık. Şehit ve Gazilerimizin hakkı hiçbir zaman ödenmez. Onlar için ne yapsak azdır. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yüz binlerce şehit ve gazilerimizin önünde saygı ve minnetle eğiliyorum” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Menemen Şubesi’ne üye Gazilerin, Menemen’i her platformda başarıyla temsil ettiğini söyleyen Başkan Tahir Şahin, konuşmasına şöyle devam etti; “Gaziler olarak ilçemizi her zaman, her yerde çok güzel temsil ediyorsunuz. Özellikle Menemen ve İzmir’deki törenlerde Menemenli Muharip Gazilerimizin çok ciddi bir yeri var. Bir marka oldunuz diyebilirim. Bir birazcık olsun şehit ailelerimize ve gazilerimize katkıda bulunup hizmet edebiliyorsak, bundan mutluluk duyarız. Gaziler Gününüz kutlu olsun. Allah bir daha bu millete bağımsızlık savaşları yaşatmasın. Elbette Büyük Önderimiz Atatürk’ün ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini bırakmayacağız ama bağımsızlığımıza zarar verecek herhangi bir şey gelirse başımıza, yine binlerce şehit ve gazi veririz bu vatan için. Buna hepimiz hazırız.”
Menemenli Muharip Gazilerin Belediye Başkanı Tahir Şahin’i ziyareti, Menemen Belediyesi önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Kaynak: İHA