Maçın Ardından

Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar, Gazze'deki Filistin direnişinin, son savaşta "İsrail güvenlik teorisini" yok ettiğini söyledi.

Filistinli gazetecilerin İsrail saldırılarında yaralanan ve hayatını kaybeden medya mensupları için düzenlediği törende konuşan Zehhar, Filistin direnişinin, "Biz size karşı savaşırız ama siz bize karşı savaşamazsınız" teorisini gerçekleştirdiğini, yerin altından, üstünden, denizden ve havadan inerek düşmanı şaşırttığını belirtti.

Gazze'deki direniş tünellerinin, "Tanklar yenilmez, savaş uçakları harbe hakim olur" teorisini çürüttüğünü kaydeden Zehhar, Kassam Tugayları'nın ilk 2 haftada 120 İsrail askerini hedef aldığını ve çoğunun öldüğünü ifade etti.


-"Halkımız, bu savaşta tüm kriterleri mevcut bir zafer kazandı"
Gazze'ye yönelik 51 gün süren saldırılar boyunca yüzlerce İsrail askerinin öldüğünü ve yaralandığını belirten Zehhar, "Filistin halkı, bu savaşta tüm kriterleri mevcut bir zafer kazandı. Çünkü İsrail'in Filistin'deki varlığının geleceğini vurdu" dedi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.
İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralandı. Buna karşılık İsrail tarafında 68'i asker 72 kişinin öldüğü, 2 bin 522 kişinin yaralandığı bildirilmişti.
Kaynak: AA