Kulu’da Gaziler Günü Etkinlikleri

Konya’nın Kulu ilçesinde “Gaziler Günü” dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Kulu’da Gaziler Günü Etkinlikleri

Atatürk Anıtı’ndaki törene, Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, İlçe Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yapar, askeri ve sivil erkan ile gaziler katıldı.

Atatürk Anatı’na çelenk sunulmasının ardından program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Astsubay Çavuş Hatice Işık, “Bu cennet vatanın büyük önder Atatürk öncülüğünde canları ve kanları pahasına mücadele veren şehitlerimiz ve gazilerimizin bize en kutsal emanetidir. Bu emanet için şehitlerimizi minnet ve rahmetle anarken gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti Devletini de sonsuzadek korumalı ve yaşatmalıyız. Türk milleti vatan uğrunda şehit ve gazi olmayı her zaman onur saymış vatan uğrunda savaşmaktan kaçınmamıştır. Türk milletinin kazanılması imkansız olan savaşlardan başarıyla çıkmasını ve Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan da işte bu ruhtur. Bu nedenle yurdumuzda her yıl 19 Eylül gaziler günü olarak kutlanmaktadır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar, hayatta bulunan gazilerimize de saygı ve şükranlarımı sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve gaziler İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı bahçesinde verilen öğle yemeğine katıldı.

Kaynak: İHA