Kazan’da Gaziler Günü Töreni

Kazan’da, Atatürk’e gazi ünvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin yıldönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Kazan’da Gaziler Günü Töreni

Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlenen törene Kazan Kaymakamlığı'na vekalet eden Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, Garnizon Komutanı adına Hava Piyade Albay Tarkan Bayındır, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Çıtlak, şehit aileleri, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri ile resmi kurum ve daire amirleri katıldı.

Törende Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmanın ardından öğrenciler, gaziliği konu alan şiirler okudular.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Kazan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Alaattin Salgın, Türk milletinin tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan, işgal ve esarete alışık olmayan bir millet olduğunu belirterek, “Ancak dün olduğu gibi bugün de düşmanlarımız gerek içten ve gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamaya, bağımsızlığımızı yok etmeye çalışmaktadırlar. Dış düşmanlara ve onların içerideki işbirlikçilerine karşı şerefle mücadele etmiş, vatanını korumuş ve gazi olmuş tüm gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Çelenk sunma töreninin ardından Başkan Ertürk, bir kafede gazi ve şehit ailelerine ikramda bulundu

Kaynak: İHA