Kaçaklar, Helikopter Desteğiyle Kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince 15-19 Eylül'de icra edilen devriye görevi sırasında İzmir çevresinde 170 kaçağın kurtarıldığı bildirildi.


Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, devriye görevi sırasında, Çeşme Karaada üzerinde düzensiz göçmen grubu tespit etti.

Bölgenin kayalık olması ve ağır deniz şartlarından dolayı kaçakların hayatını riske etmemek amacıyla havadan kurtarma operasyonu düzenlendi.

Bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik helikopterince yapılan arama kurtarma çalışması neticesinde, 3 kaçak akşam saatlerinde, 1'i kız çocuğu olmak üzere 4 kaçak ise sabah saatlerinde emniyetli şekilde kurtarıldı.

Ayrıca aynı yerde farklı bir zamanda 6 Suriye uyruklu erkek kaçağa da ulaşıldı.

Özdere açıklarında aşırı kalabalıktan dolayı battığı değerlendirilen bir lastik bot ve deniz üzerinde yardım isteyen kalabalık grubun tespiti üzerine, Sahil Güvenlik botu tarafından arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirildi.

Deniz üzerinden 7'si kadın, 2'si çocuk toplam 37 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı, göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Çeşme'nin kuzeybatısında lastik bot içerisinde biri kadın 42 Suriye ve 2 Eritre uyruklu toplam 44 kaçak ile Karaabdullah Burnu güneyinde lastik bot içerisinde 4'ü kadın, 5'i çocuk, 17 Afgan, 19 Myanmar uyruklu toplam 36 kaçağa ulaşıldı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesi Ahmetbeyli önlerinde ise lastik bot içerisinde 2'si kadın, 7'si çocuk toplam 40 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı.

Ayrıca, Balıkesir'in Burhaniye ilçesi Kemerköy'de lastik botla açılan ve sürüklenince yardım talebinde bulunan 2 kişi de Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

Kaçaklar, yasal işlemler için jandarma ve emniyet birimlerine teslim edildi.

Yılbaşından bu yana Ege Denizi'ndeki 364 olayda, 8 bin 970 yasa dışı göçmen ile 48 göçmen kaçakçısının yakalandığı kaydedildi.

Kaynak: AA