Isıcam 40. Yılını Kutluyor

Şişecam Topluluğu Düzcam Grubu Başkanı Reha Akçakaya, Türkiye'deki bütün evlerin Isıcam Konfor'a çevrilmesi halinde yıllık 2,5 milyar dolar enerji tasarrufu sağlanacağını belirterek, "Bugüne kadar ürettiğimiz 130 milyon metrekare Isıcam'ın sağladığı enerji tasarrufuyla Türkiye'ye kazandırdığı para yaklaşık 9 milyar dolar" dedi.

Isıcam 40. Yılını Kutluyor
Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam Sanayii AŞ.'nin 'Isıcam' markası 40. yılını kutladı.

Şişecam Topluluğu Düzcam Grubu Başkanı Akçakaya, son 40 yılda 130 milyon metrekare Isıcam üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çayırova Tesisi'nde üretimini yaptıkları Isıcam'ın, bugün Trakya Cam güvencesinde 56 ilde, gelişmiş sanayici altyapısıyla yaygın, etkin ve kaliteli hizmet sunan 163 Isıcam yetkili üreticisi tarafından üretildiğinin altını çizen Akçakaya, Isıcam ürünlerinin 10 milyon ev ve işyerine ulaştığı tahmininde bulundu.

Akçakaya, Isıcam'ın, Isıcam olmayan yalıtım camlarını dahi kapsayan, halkın bağrına bastığı ve yüzde 40 pazar payına sahip bir ürüne dönüştüğünü dile getirdi.

Trakya Cam'ın düz cam pazarında dünyanın altıncı, Avrupa'nın üçüncü Türkiye'nin ise lider firması olduğunu ifade eden Akçakaya, 'Hindistan'dan Almanya'ya, Rusya'dan Mısır'a kadar değişik ve büyük bir coğrafyada, Avrupa'nın en lüks gamlı otomobillerinden Anadolumuzun en ücra köşesindeki kasabalara kadar müşterilerimizin ihtiyacını karşılar duruma geldik. Türkiye'nin ilk ve en güçlü Ar-Ge kuruluşlarından birinin desteğiyle bu güçlü yürüyüşümüz devam edecektir' diye konuştu.

- 'Türkiye'ye yaptığımız en önemli katkı enerji alanında oldu'

Reha Akçakaya, Isıcam'ın Türkiye ve dünyaya yaptığı önemli katkılardan da örnekler vererek, Türkiye'ye yapılan en önemli katkının enerji alanında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin enerjisinin yüzde 70'ini ithal ettiğine ve bunun da enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını zorunlu hale getirdiğine işaret eden Akçakaya, 'Enerjinin yüzde 30'unu konutlarda kullanıyoruz. Aynı şekilde ısı kayıplarının yaklaşık yüzde 30'u da yalıtımsız pencerelerden kaynaklanıyor. Isıcam kullandığınız zaman, 2 kat koruma sağlamak mümkün. Eğer Türkiye'deki bütün evleri bugün itibariyle Isıcam Konfor'a çevirme şansımız olsaydı, yıllık 2,5 milyar dolar enerji tasarrufu edebilirdik. Bugüne kadar ürettiğimiz 130 milyon metrekare Isıcam'ın enerji tasarrufuyla Türkiye'ye kazandırdığı para yaklaşık 9 milyar dolar' değerlendirmesinde bulundu.

Trakya Cam ve Şişecam'ın bir ürünü olan Isıcam'ın bir de dünyaya olan katkısından söz etmenin mümkün olduğunu ifade eden Akçakaya, şöyle devam etti:

'Global ısınma dünyanın önündeki en büyük sorunlardan biri. Eğer, dünyanın ortalama sıcaklığı 2 derece artarsa, pek çok yer yaşanmaz hale gelecek. Bu anlamda karbondioksit salınımını filtrelemek veya daha çok ağaç dikmek gerekiyor. Eğer ortalama bir evde standart Isıcam'ları, Isıcam Konfor ile değiştirme imkanımız olsaydı, yaklaşık 1 meşe ağacının sağladığı karbondioksit filtrasyonunu sağlayabilecektik. Aynı şekilde tek camlı bir evi Isıcam konfora çevirirseniz de 2 meşe ağacını dünyaya hediye etmiş olursunuz. Türkiye'deki bütün camları Isıcam Konfor ile değiştirme şansımız olsaydı 27,5 milyon adet meşe ağacını dikmiş olacaktık.'

Akçakaya, son olarak Isıcam'ın insana olan katkısına da değinerek, araştırmaların, aydınlık, günışığı alan iç mekanlardaki öğrencilerin daha uzun süre konsantre olabildiğini, hastanelerdeki hastaların daha hızlı iyileştiğini, mağazalarda daha fazla alışveriş yapıldığını ve ofislerde de çalışanların daha uzun süre konsantre olabildiğini gösterdiğini söyledi.

Kaynak: AA